Taller familiar de cuina de primavera

El taller familiar de cuina de primavera s’emmarca dins les activitats de la Vermutada Popular i Musical de #Safrània365 i pretén acostar els productes de proximitat, de temporada i ecològics a les famílies. El primer taller «Fem olivada» es celebrarà el dissabte 20 d’abril a l’agrobotiga del celler modernista de Montblanc. Durant dues hores, de 12 del migdia a 2 de la tarda, els participants coneixeran els ingredients de l’olivada i el seu origen, el cicle de l’oliva, un fruit amb molta presència al nostre territori, i les propietats d’algunes plantes aromàtiques. Es tracta d’una recepta fàcil i saludable, a base d’olives negres, ametlles, plantes aromàtiques i oli. Amb aquests ingredients, s’elaborarà l’olivada que els participants es podran endur a casa. L’endemà, també de 12 del migdia a 2 de la tarda, al mateix lloc, es celebrarà el taller «Tens cigrons? Fem hamburgueses!» durant el qual s’elaboraran hamburgueses vegetals amb ingredients de temporada i ecològics. A més, es tracta d’una recepta que obre els camins cap al reaprofitament alimentari. Els participants també es podran endur la seva pròpia hamburguesa per degustar a casa. Per participar als dos tallers no es requereix inscripció prèvia.

Aquesta activitat és la primera del cicle «Viu Montblanc en família», una programació d’experiències de turisme familiar que tenen l’objectiu de difondre els productes de proximitat de Montblanc i la Conca de Barberà, al mateix temps que estan dirigides a famílies amb nens. El cicle d’activitats s’inclou dins l’operació «La història fa turisme» del PECT TurisTIC en família.

Accions del document