Plantada de safrà

Els participants plantaran bulbs de safrà a les instal·lacions d’Aromis

L’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Montblanc organitza una plantada de safrà pels propers 10 i 11 d’agost. L’activitat és gratuïta i va adreçada al públic familiar amb l’objectiu que les famílies amb nens coneguin l’espècia tradicional de la comarca: el safrà. La plantada tindrà lloc a les instal·lacions d’Aromis de Montblanc, a partir de les 9 del matí.

De la mà del Joan Cartanyà, productor de safrà qui ha recuperat el seu conreu a la Conca de Barberà, els participants aprendran a plantar els bulbs de safrà. Al mateix temps, també coneixeran el seu conreu i a tenir-ne cura fins a la recollida de les flors al mes de novembre, que coincideix amb l’activitat de collita de safrà i el taller d’esbrinament de flors. La finalitat és fomentar la recuperació i el coneixement del safrà entre els més petits. Al finalitzar la plantada, les famílies gaudiran d’un esmorzar amb productes locals i de temporada.

Per participar-hi és necessari inscriure’s prèviament enviant un correu a turisme@montblanc.cat, trucant al 977 861 733 o bé a través del web www.montblancmedieval.cat. L’activitat és gratuïta i té un aforament limitat. Per a la seva realització, és necessari l’ús de calçat còmode.

Aquesta nova activitat s’inclou dins el cicle «Viu Montblanc en família!» i està emmarcada dins la iniciativa d’intervenció coordinada PECT TurisTIC en família, operació La història fa turisme. Prèviament, s’han realitzat tallers de cuina de proximitat i una gimcana per apropar la vinya a les famílies.

Accions del document