Plantada de safrà

El darrer cap de setmana de juliol, els dies 25 i 26, es celebrarà una nova edició de la plantada de safrà organitzada per l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Montblanc. A partir de 9 del matí, els participants plantaran bulbs de safrà a les instal·lacions a l’aire lliure d’Aromis de Montblanc, acompanyats del Joan Cartanyà, productor de safrà qui ha recuperat el seu conreu a la Conca de Barberà.

Adreçada al públic familiar, l’activitat pretén donar a conèixer el safrà, l’espècia tradicional de la comarca, als infants i adults. Aquests aprendran a plantar els bulbs de safrà, al mateix temps que coneixeran el seu conreu i a tenir-ne cura fins a la recollida de les flors al mes de novembre, quan es celebrarà la collita de safrà i el taller d’esbrinament de flors. Al finalitzar la plantada, les famílies gaudiran d’un esmorzar individual amb productes de proximitat i de temporada.

L’aforament s’ha reduït lleugerament per adaptar-se a les mesures sanitàries de prevenció de la Covid-19. A més, es facilitarà gel hidroalcohòlic i es desinfectaran les eines agrícoles que utilitzin els participants. També serà necessari l’ús de la mascareta quan no es pugui garantir la distància física amb la resta de persones que no formin part de la mateixa unitat familiar.

Per participar-hi és necessari que tots els participants s’inscriguin prèviament enviant un correu a turisme@montblanc.cat, trucant al 977 861 733 o bé omplint un formulari d’inscripció disponible al web www.montblancmedieval.cat. L’activitat és gratuïta i té un aforament limitat. Per a la seva realització, és necessari l’ús de calçat còmode.

La plantada de safrà forma part del cicle d’experiències «Viu Montblanc en família» i està emmarcada dins la iniciativa d’intervenció coordinada PECT TurisTIC en família, operació La història fa turisme. El mes de febrer es va estrenar l’edició 2020 amb un taller de turisme familiar que va permetre detectar mancances i necessitats que té Montblanc per millorar com a destinació familiar.

Cartell Plantada de safrà 2020

Accions del document