La Vermutada Popular i Musical torna a Montblanc els dies 20 i 21 d'abril

La segona activitat de #Safrània365 es fa en col·laboració amb La Conca 5.1

04/04/2019

El cap de setmana de la Setmana Santa torna #Safrània365, la programació de petits esdeveniments al voltant de la gastronomia i els productes de proximitat que organitza l'Ajuntament de Montblanc. Els migdies del 20 i 21 d'abril, dissabte i diumenge de Pasqua, tindrà lloc la quarta edició de Vermutada Popular i Musical.
#Safrània365 va començar el dilluns 1 d'abril amb una jornada del III Congrés Català de la Cuina. Aquell dia es va presentar la programació de 2019 en format de punt de llibre que recull les deu propostes que s'han programat des de l'Àrea de Turisme de l'Ajuntament de Montblanc fins el mes de desembre per posar en valor productes de proximitat lligats al territori.
La segona activitat de #Safrània365 s'ha organitzat en col·laboració amb La Conca 5.1 que ja s'encarregà de coordinar les vermutades de 2016, 2017 i 2018. Com l'any passat, el lloc escollit és la plaça del celler modernista. Un espai ampli davant la Catedral del Vi de Montblanc on s'ubicarà un escenari, diversos estands i botes on poder fer còmodament les degustacions. En aquella ocasió se serviren unes 2.000 degustacions de vermut.
Hi haurà quatre estands on tastar vermuts: Cooperativa Vinícola de Sarral, Museu del Vermut de Reus, On the Rocks de Vimbodí i Vermut Montseta de Valls. També hi haurà els productes de proximitat de la Cooperativa Fet a la Conca. Tots els tastets tindran el preu de 2€ i es liquidaran directament al productor.
La novetat d'enguany és que els tastos es faran amb uns gots commemoratius que també es podran adquirir per 2€. Amb cada got s'obsequiarà els visitants amb una bossa de patates personalitzada.
L'activitat es desenvoluparà els dos dies entre les 11,30h i les 14,00h. Serà musical perquè la música amenitzarà els tastets. El dissabte hi haurà l'actuació del DJ Energy For You i el diumenge del DJ Enredu.
I serà popular perquè s'ha pensat en tots els públics. Per als més petits hi haurà un taller gratuït de cuina mediterrània amb la cooperativa l'Aresta de Santa Coloma de Queralt.
Aquesta activitat adreçada al públic familiar s'inclou dins el PECT TurisTIC en família, un projecte de recerca i innovació que ha de marcar un abans i un després en el turisme de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, un punt i a part en la seva definició i gestió com a destinacions turístiques familiars. D’aquesta manera, la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre es converteixen en un observatori i laboratori europeu de referència en tecnologies i tendències en turisme familiar.
Cofinançat per la Unió Europea, mitjançant el FEDER, PECT significa “Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial”, i en el cas del TurisTIC en família els socis beneficiaris són set: Diputació de Tarragona (que lidera el projecte), Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona (Costa Daurada i Terres de l’Ebre), Universitat Rovira i Virgili (Grup de recerca en nutrició funcional, oxidació i malaltia cardiovascular -NFOC Salut-), Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci (PCiTTO), Ajuntament de Montblanc, Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i el Clúster de l’equipament de la llar i el contract CENFIM.