La gimcana «A la vinya, en família» descobreix el conreu de la vinya a les famílies

L’activitat s’ha adaptat per complir les mesures sanitàries de prevenció de la Covid-19

08/07/2020

 

Dissabte 8 d’agost, tindrà lloc una nova experiència del cicle d’activitats «Viu Montblanc en família»: la gimcana «A la vinya, en família». Organitzada per l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Montblanc, l’activitat és gratuïta i pretén apropar el cicle de la vinya a les famílies amb infants. La segona edició es celebrarà a les vinyes del Mas de la Sabatera a partir de les 9 del matí.


A través d’una gimcana, els participants, adults i infants, hauran de respondre preguntes sobre les varietats de raïm, el cicle de la vinya o el tipus de sòl que es trobaran ocultes en ampolles de vi escampades al llarg del recorregut. Així, els més petits aprendran de manera amena i divertida qüestions relacionades amb un dels conreus tradicionals de la Conca de Barberà. L’activitat recorrerà les vinyes del Mas de la Sabatera i s’anirà acompanyat d’un guia. És apta per a totes les edats i requereix l’ús de calçat còmode per caminar per la vinya. Al finalitzar la gimcana, tots els participants gaudiran d’un esmorzar individual amb productes de proximitat, i s’oferirà una degustació de vi i most.


L’activitat s’ha adaptat per tal de complir amb les mesures sanitàries de prevenció de la Covid-19. És per això que l’aforament és reduït i limitat, i és imprescindible la inscripció prèvia de tots els participants, enviant un correu a turisme@montblanc.cat, trucant al 977 861 733 o bé omplint un formulari d’inscripció disponible al web www.montblancmedieval.cat. A més, es facilitarà gel hidroalcohòlic als participants i serà necessari l’ús de la mascareta quan no es pugui garantir la distància física amb la resta de persones que no formin part de la mateixa unitat familiar. 

 

«A la vinya, en família» és una experiència inclosa dins el cicle d’activitats familiars «Viu Montblanc en família» i està emmarcada dins la iniciativa d’intervenció coordinada PECT TurisTIC en família, operació La història fa turisme. El mes de febrer es va estrenar l’edició 2020 amb un taller de turisme familiar que va permetre detectar mancances i necessitats que té Montblanc per millorar com a destinació familiar, i recentment s’ha celebrat una plantada de safrà.


El PECT TurisTIC en família és un projecte de recerca i innovació que ha de marcar un abans i un després en el turisme de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, un punt i a part en la seva definició i gestió com a destinacions turístiques familiars. D’aquesta manera, la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre es converteixen en un observatori i laboratori europeu de referència en tecnologies i tendències en turisme familiar.


PECT significa “Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial”, i en el cas del TurisTIC en família els socis beneficiaris són set: Diputació de Tarragona (que lidera el projecte), Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona (Costa Daurada i Terres de l’Ebre), Universitat Rovira i Virgili (Grup de recerca en nutrició funcional, oxidació i malaltia cardiovascular -NFOC Salut-), Eurecat (Departament d’innovació turística), Ajuntament de Montblanc, Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i el Clúster de l’equipament de la llar i el contract CENFIM.


El projecte és cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. Objectiu d’inversió en creixement i ocupació.