L’Oficina de Turisme de Montblanc promociona el safrà amb una nova experiència dirigida al públic familiar
30/10/2019
L’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Montblanc celebra una nova activitat del cicle «Viu Montblanc en família» pels propers dies 9 i 10 de novembre: la collita de safrà i el taller d’esbrinament de flors. A partir de les 10 del matí, a les instal·lacions d’Aromis de Montblanc, els participants tindran l’oportunitat de collir el safrà que es va plantar el mes d’agost. A continuació i per aconseguir l’apreciada espècia, hauran d’esbrinar-ne les flors. El taller l’impartirà el Joan Cartanyà, productor de safrà que ha recuperat el seu conreu a la Conca de Barberà, que ensenyarà a les famílies la tècnica per recollir les flors i extreure els brins de safrà. Al finalitzar el taller, els participants gaudiran d’un esmorzar amb productes locals i de temporada.
Aquesta nova experiència de turisme familiar és gratuïta i pretén fomentar la recuperació del safrà a la comarca i el coneixement dels productes agroalimentaris del territori entre els més petits. L’activitat té un aforament limitat i és necessària la inscripció enviant un correu electrònic a turisme@montblanc.cat, trucant al 977 861 733 o bé a través del web www.montblancmedieval.cat. Per a la seva realització, és necessari l’ús de calçat còmode.
La collita de safrà i el taller d’esbrinament de flors és una de les últimes experiències de #Safrània365 programades per l’Àrea de Turisme de Montblanc per aquest any. S’inclou dins el cicle «Viu Montblanc en família» i està emmarcada dins la iniciativa d’intervenció coordinada PECT TurisTIC en família, operació La història fa turisme. Des del mes d’abril s’han celebrat tallers de cuina, una gimcana per la vinya o una plantada de safrà amb una gran assistència de famílies.
El PECT TurisTIC en família és un projecte de recerca i innovació que ha de marcar un abans i un després en el turisme de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, un punt i a part en la seva definició i gestió com a destinacions turístiques familiars. D’aquesta manera, la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre es converteixen en un observatori i laboratori europeu de referència en tecnologies i tendències en turisme familiar.
PECT significa “Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial”, i en el cas del TurisTIC en família els socis beneficiaris són set: Diputació de Tarragona (que lidera el projecte), Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona (Costa Daurada i Terres de l’Ebre), Universitat Rovira i Virgili (Grup de recerca en nutrició funcional, oxidació i malaltia cardiovascular -NFOC Salut-), Eurecat (Departament d’innovació turística), Ajuntament de Montblanc, Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i el Clúster de l’equipament de la llar i el contract CENFIM.
El projecte és cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. Objectiu d’inversió en creixement i ocupació.