El cicle d’experiències «Viu Montblanc en família!» arrenca amb un taller de turisme familiar

El taller servirà per detectar mancances i millorar Montblanc com a destinació familiar

20/02/2020

La nova edició del cicle d’experiències adreçades al públic familiar «Viu Montblanc en família!» arrenca el proper dissabte 29 de febrer amb un taller de turisme familiar. Organitzat per l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Montblanc, el taller pretén proposar millores per convertir Montblanc en una destinació més acollidora i ben adaptada a tot tipus de família.

A partir de les 10 del matí, la sala de les Corts Catalanes acollirà els participants al taller, tant adults com infants, que aportaran la seva experiència de viatge en altres destinacions. L’objectiu és detectar les mancances i problemàtiques que tingui Montblanc com a destinació familiar, al mateix temps que es plantejaran propostes i reptes per millorar la seva experiència turística al municipi. També es pretén conèixer amb profunditat les necessitats dels infants a l’hora de viatjar. Així, a través de diferents dinàmiques de treball i jocs, aquests contribuiran a donar informació sobre les seves inquietuds, necessitats i motivacions quan viatgen en família.

El taller és obert a adults i infants d’entre 6 i 14 anys que viatgin habitualment. Per participar-hi és necessari inscriure’s prèviament enviant un correu electrònic a turisme@montblanc.cat o trucant al 977 861 733. L’activitat és gratuïta i té un aforament limitat.

Aquest taller encetarà la segona edició del cicle d’experiències «Viu Montblanc en família!» que s’emmarca dins la iniciativa d’intervenció coordinada PECT TurisTIC en família, operació La història fa turisme.

El PECT TurisTIC en família és un projecte de recerca i innovació que ha de marcar un abans i un després en el turisme de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, un punt i a part en la seva definició i gestió com a destinacions turístiques familiars. D’aquesta manera, la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre es converteixen en un observatori i laboratori europeu de referència en tecnologies i tendències en turisme familiar.

PECT significa “Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial”, i en el cas del TurisTIC en família els socis beneficiaris són set: Diputació de Tarragona (que lidera el projecte), Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona (Costa Daurada i Terres de l’Ebre), Universitat Rovira i Virgili (Grup de recerca en nutrició funcional, oxidació i malaltia cardiovascular -NFOC Salut-), Eurecat (Departament d’innovació turística), Ajuntament de Montblanc, Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i el Clúster de l’equipament de la llar i el contract CENFIM.

El projecte és cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. Objectiu d’inversió en creixement i ocupació.