El cicle anual «Viu Montblanc en família!» finalitza amb una gimcana a la vinya

L’activitat descobreix el cicle de la vinya a les famílies amb infants

18/11/2019

«A la vinya, en família» és la darrera activitat del cicle anual «Viu Montblanc en família!» organitzat per l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Montblanc. Aquesta experiència adreçada al públic familiar es celebrarà el dissabte 7 de desembre a les 10 del matí, després de l’èxit de participació que va tenir la proposta el passat mes de juny.


A través d’una gimcana a les vinyes i el celler Mas Foraster de Montblanc, els més petits descobriran de manera amena i divertida el cicle de la vinya i el procés d’elaboració del vi. Els participants hauran de respondre preguntes sobre les varietats de raïm, la climatologia o el tipus de sòl de la comarca, que es trobaran ocultes en ampolles de vi escampades al llarg del recorregut. Un guia acompanyarà els participants durant la gimcana i l’equip guanyador rebrà un obsequi de l’Oficina de Turisme. Amb aquesta proposta, es pretén que els els infants coneguin uns dels correus tradicionals de la Conca de Barberà. L’activitat finalitzarà amb un esmorzar de productes de proximitat i de temporada, al mateix temps que s’oferirà una degustació de vi i most.


Per participar-hi és necessari inscriure’s prèviament enviant un correu electrònic turisme@montblanc.cat, trucant al 977 861 733 o bé a través del web www.montblancmedieval.cat. L’activitat és gratuïta i té un aforament limitat. Per a la seva realització, es recomana l’ús de calçat còmode per caminar per la vinya.


Aquesta darrera proposta del cicle «Viu Montblanc en família!», emmarcada dins la iniciativa d’intervenció coordinada PECT TurisTIC en família, forma part de les activitats de #Safrània365 amb les quals l’Àrea de Turisme de Montblanc pretén apropar els productes agroalimentaris tradicionals de la comarca al públic familiar local i turista. Des del mes d’abril s’han celebrat tallers de cuina, la plantada i la collita de safrà amb una gran assistència de famílies.


El PECT TurisTIC en família és un projecte de recerca i innovació que ha de marcar un abans i un després en el turisme de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, un punt i a part en la seva definició i gestió com a destinacions turístiques familiars. D’aquesta manera, la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre es converteixen en un observatori i laboratori europeu de referència en tecnologies i tendències en turisme familiar.


PECT significa “Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial”, i en el cas del TurisTIC en família els socis beneficiaris són set: Diputació de Tarragona (que lidera el projecte), Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona (Costa Daurada i Terres de l’Ebre), Universitat Rovira i Virgili (Grup de recerca en nutrició funcional, oxidació i malaltia cardiovascular -NFOC Salut-), Eurecat (Departament d’innovació turística), Ajuntament de Montblanc, Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i el Clúster de l’equipament de la llar i el contract CENFIM.


El projecte és cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. Objectiu d’inversió en creixement i ocupació.