Calendari d'activitats "Viu Montblanc en família!" 2021

Mira el vídeo de les activitats del Viu Montblanc en família!

Del blat al pa
12 de juny de 2021
11 h
Sala de les Corts Catalanes
Taller d’elaboració de pa. Al llarg del taller els participants aprendran els ingredients naturals bàsics i tots els passos per elaborar un pa sa i de qualitat a casa. També es posarà en valor el conreu del cereal al nostre territori.

Plantada de safrà
17 de juliol de 2021
9 h
Aromis
Activitat dedicada a donar a conèixer l’espècia del safrà, des de que es planten el bulbs fins que es cullen les flors. També aprendrem a tenir cura del safrà fins a la collita del mes de novembre.

Anem a l’hort!
7 d’agost de 2021
18.30 h
Monestir de la Serra
A l’hort del monestir de la Serra, coneixerem quines són les hortalisses i fruites de temporada que s’hi conreen i tindrem l’oportunitat de collir-les per endur-nos-les a casa.

Passejada nocturna: Lluna i agricultura
4 de setembre de 2021
21 h
Ermita de Sant Josep
Sota la llum de la lluna descobrirem les connexions del nostre satèl·lit amb els éssers vius de la terra. També coneixerem la influència de la lluna sobre els principals cultius de la nostra comarca, com l’oli, el vi o el safrà. Amb un punter làser aprendrem a reconèixer els tipus d’estrelles i les constel·lacions, i la mitologia, contes i llegendes que aquestes porten associades.

Ceràmica a 4 mans
25 i 26 de setembre de 2021
D'11.30 h a 13.30 h i de 17 h a 19 h
Carpa de la plaça de Sant Francesc
Tallers de ceràmica utilitària centrats en un element: la tassa.

Collita de safrà i taller d'esbrinament de flors
7 de novembre de 2021
10 h
Aromis
Amb aquesta activitat gaudirem de l’espectacle de colors i olors que ens ofereix la floració del safrà. Aprendrem a collir i esbrinar les flors per obtenir l’apreciada espècia del safrà.

De l’olivera al setrill
27 de novembre de 2021
10 h
Celler Mas Foraster
Activitat per conèixer un dels conreus tradicionals de la Conca de Barberà: l’olivera. En descobrirem tots els detalls al mateix temps que collirem les olives seguint les indicacions del pagès. L’activitat finalitzarà amb un taller de cuina en el qual s’elaborarà una conserva d’olives.

Totes les activitats tenen un aforament limitat i són gratuïtes. Entrades al web www.montblancmedieval.cat.

Accions del document