Calendari d'experiències "Viu Montblanc en família!"

A la vinya, en família
A través d’una gimcana familiar a les vinyes dels cellers Mas Foraster i Mas de la Sabatera de Montblanc, els participants coneixen el cicle de la vinya, les tipologies de raïm o les diferències entre una vinya vella i una de jove.
Anys 2019 i 2020.

Anem a l'hort!
A l’hort de l’antic convent de la Serra, es coneixen quines són les hortalisses i les fruites de temporada que hi conrea La Carabasseta i se'n cullen per endur-se-les a casa. Després de la collita, amb L’Aresta s'elabora una conserva amb productes de l’hort.
Anys 2020 i 2021.

Art en vidre
Taller creatiu de decoració d'una ampolla de cervesa.
En el marc de la Mostra de cervesa artesana.
Anys 2019 i 2020.

Ceràmica a 4 mans
Els diferents membres de la família tenen l’oportunitat de realitzar una peça de ceràmica.
En el marc de Terrània.
Anys 2019, 2020 i 2021.

Collita de safrà i taller d'esbrinament de flors
Amb aquesta activitat es gaudeix de l’espectacle de colors i olors que ofereix la floració del safrà a l’Espai Aromis. S'aprèn a collir i esbrinar les flors per obtenir l’apreciada espècia del safrà.
Anys 2019, 2020 i 2021.

Com i per què s'elabora la cervesa?
El taller, impartit per la cervesera La Segarreta, permet descobrir quins ingredients s'utilitzen en la producció de la cervesa i quin és el seu procés d'elaboració. Els més petits degusten el most i experimenten amb la malta i el llúpol, els seus gustos i textures.
En el marc de la Mostra de cervesa artesana.
Any 2019.

De l’olivera al setrill
Activitat per conèixer un dels conreus tradicionals de la Conca de Barberà: l’olivera. Es descobreixen tots els detalls al mateix temps que es cullen les olives seguint les indicacions del pagès de Mas Foraster. L’activitat finalitza amb un taller de cuina de L’Aresta durant el qual s’elabora una conserva d’olives.
Any 2021.

Del blat al pa
Taller d’elaboració de pa amb la cooperativa L’Aresta en el qual s'aprenen els ingredients i els passos a seguir per fer un pa saludable, de qualitat i agroecològic. Durant el taller s'elabora la massa per enfornar-la a casa.
Anys 2020 i 2021.

Passejada nocturna: Lluna i agricultura
Activitat que combina la introducció a l’astronomia i un recorregut naturalista nocturn. Amb l’Associació Bocafoscant es descobreixen les diferents espècies nocturnes i s'aprèn a reconèixer els tipus d’estrelles i les constel·lacions, i la mitologia, contes i llegendes que aquestes porten associades. També es coneix la influència de la lluna sobre els principals cultius de la Conca de Barberà, com l’oli, el vi o el safrà.
Anys 2020 i 2021.

Plantada de safrà
Activitat dedicada a donar a conèixer l’espècia del safrà, des de que es planten els bulbs fins que es cullen les flors. De la mà d’Aromis s'aprèn a tenir cura del safrà fins a la collita al mes de novembre.
Anys 2019, 2020 i 2021.

Taller de turisme familiar
Taller innovador amb l'objectiu de proposar millores per convertir Montblanc en una destinació més acollidora i ben adaptada a tot tipus de família. La creació de propostes sorgeix a partir de l'experiència turística de famílies de Montblanc, tant adults com infants.
Any 2020.

Tallers de cuina sostenible
Tallers amb L'Aresta on els participants descobreixen els productes de proximitat, de temporada i ecològics. Les receptes obren el camí cap al reaprofitament alimentari.
En el marc de la Vermutada Popular i Musical.
Anys 2019 i 2020.