Calendari d'activitats "Viu Montblanc en família!"

Taller de turisme familiar
29 de febrer
10 h
Sala de les Corts Catalanes
Un taller innovador amb l’objectiu de proposar millores per convertir Montblanc en una destinació més acollidora i ben adaptada a tot tipus de família. La creació de propostes sorgirà a partir de l’experiència turística de famílies de Montblanc, tant adults com infants.

Plantada de safrà
25 i 26 de juliol
9 h
Aromis
Activitat dedicada a donar a conèixer l’espècia del safrà, des de que es planten el bulbs fins que es cullen les flors. També aprendrem a tenir cura del safrà fins a la collita del mes de novembre.

A la vinya, en família (NOVA DATA)
8 d'agost
9 h
Mas de la Sabatera
A través d’una gimcana familiar a les vinyes del mas de la Sabatera, coneixerem el cicle de la vinya, les tipologies de raïm o les diferències entre una vinya vella i una jove.

Tallers de cuina sostenible (SUSPESOS)
Mostra de Cervesa Artesana
7 i 8 d'agost
19.30 h
La Catedral del Vi
«Fem olivada» descobreix el cicle de l’oliva i les propietats de les plantes aromàtiques a través d’una recepta fàcil i saludable. Al taller «Cuinem paté vegetal de temporada», recepta que permet fer cuina de reaprofitament, elaborarem paté amb verdures de temporada, ecològiques i de proximitat.

Art en vidre (SUSPÈS)
Mostra de Cervesa Artesana
7 i 8 d’agost
19.30 h
La Catedral del Vi
Taller creatiu de decoració d’una ampolla de vidre de cervesa amb diferents tècniques i formes d’expressió artística. Expressa el teu art en vidre!

Anem a l’hort!
14 i 15 d’agost
18 h
La Carabasseta
A través d’una agradable caminada des de l’Oficina de Turisme fins als horts de la Parellada, ens desplaçarem a La Carabasseta. Allí, coneixerem quines són les fruites i verdures ecològiques de temporada que s’hi conreen i tindrem oportunitat de collir-les i endur-nos-les a casa.

Ceràmica a 4 mans (SUSPÈS)
Terrània
26 i 27 de setembre
11.30 h i 17.30 h
Claustre de Sant Francesc
Els membres de la família crearan conjuntament diferents elements representatius de les quatre estacions de l’any, com fulles o fruites. Les peces de ceràmica es col·locaran a uns murals creats per a l’ocasió que representaran les estacions.

Passejada nocturna "Lluna i agricultura" (NOVES DATES)
2 i 3 d'octubre
19.30 h
Ermita de Sant Josep
Sota la llum de la lluna descobrirem les connexions del nostre satèl·lit amb els éssers vius de la terra. També coneixerem la influència de la lluna sobre els principals cultius de la nostra comarca, com l’oli, el vi o el safrà. Amb un punter làser aprendrem a reconèixer els tipus d’estrelles i les constel·lacions, i la mitologia, contes i llegendes que aquestes porten associades.

Collita de safrà i taller d’esbrinament de flors (SUSPESA)
7 i 8 de novembre
10 h
Aromis
Amb aquesta activitat gaudirem de l’espectacle de colors i olors que ens ofereix la floració del safrà. Aprendrem a collir i esbrinar les flors per obtenir l’apreciada espècia del safrà.

 

Totes les activitats tenen un aforament limitat i són gratuïtes.
Inscripcions a: turisme@montblanc.cat, al 977 861 733 o al web www.montblancmedieval.cat.

Accions del document