La història fa turisme

Vídeo de presentació del PECT TurisTIC en família

El Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) TurisTIC en família, liderat per la Diputació de Tarragona i cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), pretén generar competitivitat, innovació, creixement i nova ocupació directa i indirecta; així com convertir les destinacions turístiques Costa Daurada i Terres de l'Ebre en referència innovadora global en el turisme familiar. Aquest projecte es desplega en 11 operacions que incideixen en la gestió de dades i recursos turístics, la promoció del patrimoni, la cultura del vi, la platja i l'alimentació saludable, a més de la innovació en les experiències en família.

L'Ajuntament de Montblanc és una de les entitats sòcies beneficiàries del PECT TurisTIC en família amb el projecte «La història fa turisme». La proposta respon a l'estratègia basada en la creació de productes i experiències vivencials vinculades al turisme familiar, a partir de l'espai del celler modernista de Montblanc. També es preveu l'organització d'esdeveniments amb capacitat per atraure un nombre significatiu de visitants, focalitzats en el públic familiar i vinculats a l'oferta turística existent sota els paraigües de les marques Montblanc Medieval i Ruta del Cister.

Es vol crear un espai d'interpretació i descoberta sobre l'ús original de l'edifici, l'evolució de la pagesia, el cooperativisme agrari, el modernisme agrícola, la fil·loxera o la figura de l'arquitecte Cèsar Martinell a una zona reduïda de l'antic celler. Al mateix temps, es volen transformar les naus del celler en un espai diàfan preparat i equipat per acollir tot tipus d'esdeveniments, com ara fires, exposicions, conferències o festivals.

Així doncs, l’operació «La història fa turisme» pretén convertir el celler modernista en el punt 0 de l'experiència turística fomentada en el turisme familiar a Montblanc i esdevenir un punt d'atracció generador de visites que contribueixi a incrementar les pernoctacions al municipi i a la comarca, emmarcant-se en l’eix prioritari 6 “Conservar i protegir el medi ambient i promoure l’eficiència dels recursos” i amb la voluntat d’augmentar el nombre previst de visites al celler fins a 600 anuals.

La inversió total per a l'operació «La història fa turisme» és de 281.600 euros dels quals 140.800 euros són finançats pel FEDER.

El PECT TurisTIC en família és cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 'Objectiu d’inversió en creixement i ocupació', i la Diputació de Tarragona.

Accions del document

Et pot interessar...