Preguntes freqüents

Com arribar a Montblanc

HI PUC ARRIBAR AMB TRANSPORT PÚBLIC?
Sí, hi ha busos i trens que arriben a la vila. Pots consultar els horaris a l’apartat COM ARRIBAR.

COM HI ARRIBO EN COTXE?
Hi pots arribar per la C-14, la N-240 i l'AP-2 (sortida 9).

ON PUC APARCAR?
Hi ha diversos aparcaments públics, de pagament i gratuïts, repartits per tota la vila. Pots consultar-ne la seva ubicació al plànol turístic de Montblanc.

PUC APARCAR-HI UNA AUTOCARAVANA?
Sí, a qualsevol espai de la vila habilitat com a aparcament. Ara bé, per pernoctacions i estades cal fer-ho a les àrees especificades a l’apartat ON DORMIR.

Com descobrir Montblanc

QUÈ PUC FER?
Moltes coses! A l'apartat QUÈ FER hi pots trobar les propostes que oferim des de l’Oficina de Turisme de Montblanc.

PUC VISITAR EL RECINTE EMMURALLAT?
Sí, de manera lliure o amb les visites guiades que oferim. El tram visitable és d’uns tres-cents metres i cinc torres de les quals a tres d’elles es pot sortir al terrat i gaudir de les visites panoràmiques de Montblanc. Pots consultar els horaris d’obertura de la muralla a l’apartat MONUMENTS.

PUC VISITAR ALTRES EDIFICIS HISTÒRICS?
Hi ha diversos edificis històrics oberts al públic en un horari determinat, com antic hospital de Santa Magdalena, l’església de Santa Maria o el santuari de la Serra. Pots consultar-ne els horaris d’obertura a l’apartat HORARIS DELS ESPAIS VISITABLES. El què no és possible visitar és el castell de Montblanc perquè ja no existeix però pots pujar al turó on estava ubicat i gaudir d’unes vistes esplèndides de la vila.

S’OFEREIXEN VISITES GUIADES?
Des de l’Oficina de Turisme t’oferim diverses visites guiades: la visita monumental (cada dia a les 11 del matí), la visita familiar «Explora Montblanc» (caps de setmana, festius i tots els dies de juliol i agost a 2/4 d’11 del matí) i la visita nocturna (tots els dijous de juliol i agost a les 10 del vespre). A més, oferim visites guiades per a grups d’adults i escoles. Pots consultar tota la informació i comprar les entrades a l’apartat VISITES GUIADES.

HI HA VISITES ADAPTADES PER A NENS?
Sí, t’oferim una visita guiada per fer en família. S’anomena «Explora Montblanc» i va adreçada a nens d’entre 5 i 12 anys. Pots consultar tota la informació i comprar les entrades a l’apartat VISITES GUIADES. A més, et proposem descobrir la vila en família a través del joc amb les visites autoguiades «Explora Montblanc al teu aire!», per nens d’entre 5 i 8 anys, i «Descobreix la persona impostora de Montblanc», per nens d’entre 9 i 12 anys. Aquestes visites autoguiades les pots comprar a l’Oficina de Turisme.

HI HA MUSEUS?
Sí, Montblanc compta amb diferents museus, com el Museu del Pessebre de Catalunya, el Museu Comarcal de la Conca de Barberà o el Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre. A més, també hi ha quatre galeries d’art. Pots consultar la informació de cada espai a l’apartat ESPAIS DE CULTURA I ART.

ES PODEN FER EXCURSIONS PER L’ENTORN NATURAL?
Montblanc té una extensió d’uns 90 km2 i compta amb diferents pedanies: la Guàrdia dels Prats, Lilla, Prenafeta, Rojals i el Pinetell. És per això que són moltes les excursions a fer a Montblanc i el seu entorn natural. Des de l’Oficina de Turisme te’n proposem algunes de ben diverses, en funció de la dificultat o la distància. Les pots consultat a l’apartat RUTES A PEU.

QUINS SÓN ELS PRODUCTES TÍPICS?
La visita a Montblanc no pot acabar sense tastar els seus productes tradicionals com els embotits (llonganisses, botifarra blanca i negra, etc.) i els dolços (coques, merlets o montblanquins). Pots descobrir els diferents elaboradors i productors locals a l’apartat GASTRONOMIA. A més, al celler modernista de Montblanc, al costat de l’Oficina de Turisme, hi ha l’agrobotiga de Fet a la Conca, la cooperativa agroalimentària formada per productors artesans de la Conca de Barberà.

Els principals esdeveniments turístics

QUÈ ÉS LA SETMANA MEDIEVAL?
La Setmana Medieval de Sant Jordi és una festa a l’entorn de l’edat mitjana i la llegenda de Sant Jordi. Durant 10 dies Montblanc es transforma i reviu el seu passat medieval amb desenes d’actes culturals i lúdics d’ambientació medieval. Segons la tradició catalana, Sant Jordi va matar el drac a Montblanc i és per això que des de 1987 la Setmana Medieval reivindica aquesta llegenda amb una festa popular d’Interès Turístic Nacional. Es celebra pels volts de Sant Jordi, el 23 d’abril. Les dates de celebració i el programa de cada edició es pot consultar al web de la SETMANA MEDIEVAL.

QUÈ ÉS #SAFRÀNIA365?
#Safrània365 és el cicle d’experiències al voltant dels productes de proximitat, el paisatge i la gastronomia de Montblanc i la Conca de Barberà. Al llarg de tot l’any, es celebren activitats per conèixer el safrà, el vi, l’oli o el cereal. Les activitats de #Safrània365 i les dates de celebració es poden consultar a l’apartat #SAFRÀNIA365.

QUÈ ÉS BRICKÀNIA?
Brickània és el Festival de Construccions Lego de Montblanc. Organitzat per l’Oficina de Turisme, es celebra el mes de juny i té lloc a l’antiga església de Sant Francesc. Es pot gaudir d’una gran exposició de diorames, punts de venda especialitzats, tallers i demostracions de robòtica, un espai lúdic i sortejos. Les dates de celebració i el programa de cada edició es pot consultar a l’apartat BRICKÀNIA.

QUÈ ÉS TERRÀNIA?
Terrània és el Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc. L’organitza l’Oficina de Turisme el darrer cap de setmana de setembre. El festival té lloc a l’antiga església de Sant Francesc on durant un cap de setmana es pot comprar peces úniques de ceramistes de nivell nacional, estatal i internacional, participar a tallers de ceràmica per a infants i adults, gaudir de les demostracions dels ceramistes i visitar les diverses exposicions. Les dates de celebració i el programa de cada edició es pot consultar a l’apartat TERRÀNIA.

QUÈ ÉS CLICKÀNIA?
Clickània és el Festival de Clicks de Playmobil de Montblanc. Es celebra a mitjans d’octubre, aprofitant el festiu del 12 d’octubre. L’organitza l’Oficina de Turisme i té lloc a l’antiga església de Sant Francesc. Es pot gaudir d’una gran exposició de diorames, punts de venda especialitzats, concursos i sortejos. Les dates de celebració i el programa de cada edició es pot consultar a l’apartat CLICKÀNIA.

Hi ha...?

WIFI GRATUÏTA?
Sí, l’Ajuntament de Montblanc ofereix connexió wifi gratuïta als espais públics senyalitzats amb «Montblanc Wifi». Pots consultar-ne la seva ubicació al plànol turístic de Montblanc.

ZONA DE PÍCNIC?
Sí, a l’ermita de Sant Josep i al Pla de Santa Bàrbara. En el cas de l’ermita, pots posar-te en contacte amb Les 3 esses que són qui gestionen l’espai. Ho pots fer al telèfon 685 90 40 55 o al web de LES 3 ESSES.

MERCAT SETMANAL?
Sí, cada divendres de 8.30 a 14 h a les places Major i Catalunya.

CARREGADORS ELÈCTRICS?
Sí, hi ha dos espais per carregar el cotxe elèctric: aparcaments de la Muralla de Santa Tecla i de Sant Miquel. Pots consultar-ne la seva ubicació al plànol turístic de Montblanc.

NO HAS TROBAT LA RESPOSTA ALS TEUS DUBTES?
Envia’ns la teva consulta a través d’aquest formulari i et respondrem el més aviat possible.