Visita als edificis religiosos

Al centre històric de Montblanc el visitant pot trobar una amplia diversitat d'edificis d'interès i d'ús molt diferent. Aquesta visita ofereix un recorregut centrat en els quatre edificis religiosos més rellevants de la vila.

El recorregut comença a l'antiga església de Sant Francesc, (s.XIII), l'única part que sobreviu original del conjunt que formava l'antic convent de franciscans destruït el s.XIX.
Seguidament es visita l'església de Sant Miquel (s.XIII), la més antiga de la població. Una construcció senzilla i austera amb un teginat de fusta policromada i on s'hi celebraren les Corts Catalanes els anys 1307 i 1370.
A continuació es visita l'església de Santa Maria la Major (s.XIV), també coneguda popularment com la catedral de la muntanya, notable obra del gòtic ogival català on també hi tingueren lloc Corts Catalanes l'any 1333.

Passant pels carrers de la part més antiga del centre històric, l'itinerari porta al visitant al Santuari de la Serra (s.XIII), on s'hi venera la imatge de la Mare Déu de la Serra, patrona de Montblanc, talla d'alabastre policromat d'estil gòtic-bizantí.
La visita acaba a la Plaça Major, punt neuràlgic de la població.

 

Més informació i reserves a l'Oficina de Turisme:
turisme@montblanc.cat  - Tel. 977 861 733

HORARI: A convenir
DISPONIBILITAT: Mínim 20 persones (adults). Qualsevol dia de la setmana. Cal reservar mínim una setmana abans.
DURADA: 2 hores
INICI: Oficina de Turisme
PREU PER PERSONA: Adults 5 €, nens entre 7 i 13 anys 2,50 €, menors de 7 gratuït

Formulari de pre-reserva
Data i hora sol·licitada de la visita  
/ /   :