L’Ajuntament de Montblanc i l’associació Respira Montblanc signen un conveni per a la millora de la gestió turística

Es fruit de la bona entesa i confiança entre el sector públic i el privat

04/05/2021

Aquest dimarts dia 4 de maig ha tingut lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Montblanc la signatura d’un conveni de col·laboració pel qual el consistori i l’associació Respira Montblanc han posat les bases per a millorar la gestió, la promoció i la comercialització turística de la destinació a partir de l’acció conjunta del sector públic i el privat.


L’acord signat per l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, i la presidenta de Respira Montblanc, Ruth Ceperuelo, consta de cinc punts principals pels quals cada part assumeix uns compromisos que tenen per objectiu posicionar Montblanc com a destinació turística responsable, sostenible i competitiva.


L’Ajuntament de Montblanc, a través de l’Oficina de Turisme, s’implicarà assumint les funcions de secretaria tècnica, donant suport a la comunicació turística dels establiments i empreses associades o promovent la formació, entre altres.


Per la seva banda, els membres de l’associació Respira Montblanc es comprometen a participar en la projecció de la destinació turística, col·laborant activament en accions promocionals i vetllant per mantenir uns nivells de qualitat que seran auditats.


Els objectius fundacionals de Respira Montblanc estan recollits en un decàleg autoexigent i d’obligat compliment per part dels socis: promoure l’activitat turística a Montblanc i a la Conca de Barberà de present i de futur en base a uns compromisos amb el viatger, amb el medi, amb el territori, amb els productors locals, amb les tradicions i els esdeveniments, amb la comunitat local, amb les garanties sanitàries, amb el sector turístic i amb la destinació turística, amb la comunicació clara i transparent, i amb la qualitat.


Respira Montblanc és un projecte que es va iniciar la primavera de l’any passat gràcies a la bona entesa i confiança entre el sector públic i el sector privat. Al setembre es va presentar oficialment. I a finals d’any va agafar forma com a associació sense ànim de lucre. Fou just després que el projecte fos reconegut amb el premi Jordi Cartanyà, que atorgà el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, com la millor proposta innovadora i creativa que contribueixi a un desenvolupament turístic sostenible a la Costa Daurada.


L’associació Respira Montblanc està formada per una vintena de representants d’empreses del sector turístic d’un àmbit d’activitat divers: allotjament, restauració, intermediació, guiatge, organització d’esdeveniments, producció enogastronòmica artesanal, etc. Estan localitzats en un àmbit geogràfic ampli, no només hi ha establiments del terme municipal de Montblanc (Montblanc, Rojals, Prenafeta i la Bartra), també n’hi ha de Vilaverd i de Barberà de la Conca, ja que per la seva proximitat i l’estreta relació en quant al producte turístic fa temps que es promocionen aprofitant la marca Montblanc Medieval.