El Respira Montblanc Festival s’estrena amb èxit de públic i assolint els objectius fixats

El cap de setmana ha estat un aparador de les activitats turístiques que es poden fer durant tot l’any

23/05/2022

L’Ajuntament de Montblanc i l’associació Respira Montblanc valoren molt positivament la primera edició del Respira Montblanc Festival celebrada els dies 20, 21 i 22 de maig.

L’organització del festival pretenia que fos un gran aparador de les activitats turístiques que habitualment realitzen els membres de l’associació Respira Montblanc i, de pas, que afavorís l’activitat als allotjaments i restaurants del territori. Ambdós propòsits s’han assolit plenament.

Per als tres dies es van programar una trentena de propostes variades adreçades a públics diferents. Les passejades, els tallers i els tastos van tenir molt bona acceptació i la valoració ha estat positiva.

L’objectiu d’augmentar l’ocupació dels allotjaments del territori durant aquesta època de l’any es va aconseguir. Els allotjaments membres de l’associació Respira Montblanc han ofert als seus clients una cistella de productes i vals de descompte.

També s’ha incentivat l’activitat dels restaurants i els cellers amb quatre propostes creades expressament per al festival. La Festa del Festival, un acte central conjunt celebrat el dissabte a la tarda a la plaça 1 d’octubre, amb tastos de vi, degustacions gastronòmiques i una sessió musical. I tres vermuts musicals simultanis que van tenir lloc a l’ermita de Sant Josep, a Barberà de la Conca i a Vilaverd, i que van posar punt final al festival a partir del migdia del diumenge.

Tot plegat també pretén que el públic local conegui millor les moltes propostes singulars i de qualitat que s’ofereixen al propi territori.

El Respira Montblanc Festival és una de les principals novetats turístiques d’enguany. La idea va sorgir ara fa un any i es va desenvolupar a partir de l’inici de 2022. Al març engegà la campanya de promoció del festival i a l’abril es van poder adquirir les entrades de cada activitat. L’organització farà una valoració del desenvolupament d’aquesta primera edició i començarà a treballar en la següent.