Convent de Sant Francesc

Construcció
Es començà al segle XIII tot i que l'edifici que es pot veure avui en dia pertany més al pas del segle XIII al segle XIV.

Característiques arquitectòniques
Església d'una sola nau amb capçalera pentagonal amb volta de creueria i sis arcs radials apuntats, capelles laterals obertes entre els contraforts i coberta de fusta, amb un enteixinat lleugerament policromat a dos vessants, sobre arcs diafragmàtics. Hi ha també adossada un capella barroca del segle XVIII.

Història
Aquest edifici construït fora del recinte emmurallat estava format per l'església, el claustre i les dependències dels monjos franciscans. Fou un centre cultural de primer ordre on s'impartien classes de filosofia i on s'hi allotjaren importants personatges. Durant el segle XIX amb l'exclaustració i la posterior desamortització l'edifici perdé la seva importància i quedà totalment abandonat. Fou llavors quan foren derruïts el claustre i les altres dependències. Únicament restà dempeus l'església que, després de sofrir diversos saqueigs, perdé la seva funcionalitat religiosa i passà a ser, entre altres coses, una fàbrica de vins i aiguardents. No va ser fins al segle XX quan es procedí a la tan necessitada rehabilitació per convertir-lo en un centre cultural.

Visita
Només visita exterior.

Accions del document