Antiga església de Sant Francesc

L'antic convent franciscà on van viure Sant Francesc d'Assís o Anselm Turmeda (S.XIII)

22/02/2017

Construcció:
Es començà el segle XIII tot i que l'edifici que es pot veure avui en dia pertany més al pas del segle XIII al segle XIV.


Característiques:
Església d'una sola nau amb capçalera pentagonal plana amb volta de creureria i sis arcs radials apuntats, capelles laterals obertes entre els contraforts i coberta de fusta, amb un enteixinat lleugerament policromat a dos vessants, sobre arcs diafragmàtics. Hi ha també adossada capella barroca adossada en el segle XVIII


Història:
Aquest edifici construït fora del recinte emmurallat estava format per l'església, el claustre i les dependències dels monjos franciscans. Fou un centre cultural de primer ordre on s'impartien classes de filosofia i on s'hi allotjaren importants personatges. Durant el segle XIX amb l'exclaustració i la posterior desamortització l'edifici perdé la seva importància i quedà totalment abandonat. Fou llavors quan foren derruïts el claustre i les altres dependències. Únicament restà dempeus l'església que, després de sofrir diversos saqueigs, perdé la seva funcionalitat religiosa i passà a ser, entre altres coses, una fàbrica de vins i aiguardents. No fou fins al segle XX quan es procedí a la tan necessitada rehabilitació. S'hi fan exposicions, concerts i altres actes.


Espai no visitable

 

Escolta l'àudio

 

Accions del document