Casal dels Josa

Un dels més destacats casals de la vila, seu del Museu Comarcal

22/02/2017

Construcció:
Entre els segles XIV i XVIII.

Característiques:
Del s. XIII es conserven dues arcades i una portalada amb un arc adovellat lleugerament apuntat que possiblement donava accés al casal.

Història:
Situat prop de l'absis de l'església de Santa Maria, pertanyia a la família dels Vilafranca. Al llarg del temps ha sofert diverses modificacions estructurals. Es creu que en un principi deuria formar part de les Escrivanies Reials, edifici contigu que ocuparia una part de l'antic fossar. Quan en el s. XVIII passà a mans de la família dels Josa sofrí moltes modificacions. Actualment és la seu del Museu Comarcal de la Conca de Barberà.

Horaris:

Del 14 de setembre al 19 de juny:

De dimarts a divendres de 10 a 14

Divendres tarda de 17 a 19h

Dissabtes de 10h a 14h i de 16 a 19h 

Diumenges i festius de 10h a 14h

Del 20 de juny a l'11 de setembre: 

De dimarts a divendres de 10 a 14h i de 15 a 18h

Dissabtes de 10 a 15h

Diumenges i festius de 10 a 14h

Preu:
Normal: 3,00€ / Tarifa reduïda: 2,00 €
Es beneficien de la tarifa reduïda: menors de 14 anys, carnet d'estudiant, grups d'escolars acompanyats de professorat, pensionistes, persones incapacitades o discapacitades, persones a l'atur de l'estat espanyol, magisteri i professorat estranger, carnet de família nombrosa i monoparental.
Entrada gratuïta: Socis de Museu-Arxiu, habitants de Montblanc, menors 6 anys, membres de l'Associació de Museòlegs de Catalunya, magisteri i professorat de l'estat espanyol.
Cal acreditar la pertinença a qualsevol d'aquests col·lectius a l'entrada del Museu.

Accions del document