Terrània presenta el cartell de la divuitena edició amb canvi de dates

S’havia de celebrar el proper cap de setmana i s’ha ajornat fins el 2021

22/09/2020

La divuitena edició de Terrània, el Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc, s’havia de celebrar els dies 25, 26 i 27 de setembre. A finals de juny ja es va anunciar que no tindria lloc el proper cap de setmana i que es postposava a 2021.

Coincidint amb les dates tradicionals del festival, el darrer cap de setmana de setembre, l’Ajuntament de Montblanc presenta el cartell amb unes dates que s’espera siguin definitives: 24, 25 i 26 de setembre de 2021.

Durant els primers mesos de l’any, durant el confinament, l’Àrea de Turisme de Montblanc no va deixar de fer les tasques habituals relacionades amb l’organització de Terrània. És per això que ja es disposa de la selecció dels ceramistes participants, s’havien programat bona part de les activitats a fer i es coneixia el nom del ceramista convidat per a l’exposició central.

És habitual que el cartell de Terrània i totes les aplicacions gràfiques estigui protagonitzat per una obra del ceramista convidat. Per a la divuitena edició es va escollir Ángel Garraza, ceramista navarrès afincat a Mungia (Biscaia), de reconeguda trajectòria i que ha exposat arreu.

A Terrània 2021 l’exposició central serà «Angel Garraza. Paisajes de sobremesa» obres realitzades l’any passat, una de les quals és la que es pot veure al cartell, terra sigillata en gres xamotat amb carbonació.

Els propers mesos s’anirà treballant amb la hipòtesi de celebració en les dates previstes. Com que molta de la feina prèvia d’organització ja s’ha fet enguany, les properes tasques se centraran en garantir espais i activitats que s’adaptin a les recomanacions sanitàries i assegurin un bon desenvolupament del festival per a ceramistes i visitants.