Terrània presenta el cartell de la 21ª edició

Tindrà lloc del 27 al 29 de setembre amb Bèlgica com a territori convidat

08/04/2024

Terrània presenta el cartell de la 21ª edició
Cartell Terrània 2024

Terrània, el Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc, celebrarà la vint-i-unena edició del 27 al 29 de setembre i a hores d’ara ja disposa del cartell que permetrà fer-ne difusió durant els mesos previs a l'esdeveniment.

El cartell utilitza una peça de Ramon Fort, ceramista montblanquí establert a l’Alt Empordà. Té un gran reconeixement i prestigi com a formador i a Llers disposa d’un taller-escola. Se li dedicarà l’exposició central a la Sala Sant Miquel que es podrà visitar des de la Festa Major de Montblanc fins a la celebració de Terrània.

Com és habitual, la imatge del cartell serà la protagonista del flyer de promoció i de la portada del programa que està pràcticament enllestit tot i que encara faltin cinc mesos per a l'esdeveniment.

El cartell presenta una novetat. A la distinció del Premi d'Honor de l'Associació de Ceramistes de Catalunya en la modalitat Premi Artesania de Catalunya que es va rebre l'any 2018, enguany s’hi ha afegit la del Premi Nacional d’Artesania en la categoria Prestigia rebut fa unes setmanes.

Fa un temps es va donar a conèixer que Bèlgica seria el territori convidat. La ceramista Margot Thyssen, qui va participar al festival el 2019, serà la coordinadora del grup de ceramistes que ompliran la Sala Sant Jordi de l’antic convent de Sant Francesc.

D’altra banda, l’edició de 2024 serà inaugurada el divendres 27 de setembre per la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó.

Més endavant es donaran a conèixer els noms dels 31 ceramistes que prendran part en el festival, de sis procedències diferents: França (10), Catalunya (9), Bèlgica (6), Espanya (4), Argentina (1) i Polònia (1). Enguany s’havien presentat 45 sol·licituds de participació.