Terrània posa a la venda els tiquets dels tallers de ceràmica

Al Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc s’hi faran quatre tallers per a petits i grans

13/09/2021

El cap de setmana del 24, 25 i 26 de setembre Montblanc tornarà a viure Terrània, el Festival Internacional de Ceràmica, que arriba a la divuitena edició després de la cancel·lació de l’any passat.

L’Ajuntament de Montblanc, organitzador del festival a través de l’Oficina de Turisme, ha adaptat el programa a la nova situació provocada per la pandèmia. Malgrat la incertesa durant els mesos de preparació i algunes limitacions obligades, el festival tindrà una estructura similar a la de les darreres edicions.

L'antiga església i el claustre de Sant Francesc tornaran a ser punt de trobada de ceramistes i públic. Les circumstàncies excepcionals han fet que hi participin 25 ceramistes: 10 de Catalunya, 9 de França, 5 d'Espanya i 1 de Luxemburg.

El festival sempre ha tingut en les demostracions i els tallers un dels elements principals. Apropen la ceràmica i donen a conèixer diferents tècniques de treballar el fang.

Els tallers tornaran a estar adreçats al públic adult i al públic familiar però enguany s’ha variat el mètode de reserva i de pagament de les activitats. A causa de la pandèmia aquest procés es farà on-line a través de la plataforma Codetickets. L’accés està habilitat a través de www.terrania.cat

S’han programat quatre tallers amb diverses sessions i l’aforament limitat, tres dels quals tindran lloc en una carpa instal·lada a la plaça de Sant Francesc.

Les ceramistes de Mar de Fang proposen dues activitats per a fer en família, són els tallers a Quatre Mans inclosos en la programació Viu Montblanc en família del PECT TurisTIC en família.

Va de tasses al torn. Es realitzarà una tassa amb el torn i posteriorment es decorarà. Durant el cap de setmana hi haurà 12 sessions amb 5 places dobles (adult i infant) cadascuna.

Tasses de tota mena. Activitat conjunta de gravar, donar relleu i colorejar una tassa que formarà part d’un mural commemoratiu de Terrània 2021. Hi haurà 8 sessions amb 10 places cadascuna.

La ceramista Núria Soley sempre és molt esperada pel seu taller de microrakú, activitat amb molt atractiu entre el públic fidel al festival. Es tracta de decorar una peça, coure-la i endur-se-la. Hi haurà 15 sessions amb 4 places disponibles.

La novetat d’enguany és el taller de creació de figures de pessebre a motlle amb la participació del Museu del Pessebre de Catalunya de Montblanc. Hi haurà 8 sessions amb 10 places disponibles i es farà a la sala de les Corts Catalanes del claustre de Sant Francesc.