Terrània arriba a la dinovena edició amb novetats

El Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc s’ha consolidat en el calendari europeu de la ceràmica

19/09/2022

Terrània, el Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc que organitza l’Ajuntament de Montblanc a través de l’Oficina de Turisme, celebrarà aquest cap de setmana la dinovena edició.

L’edició d’enguany serà inaugurada per Agnès Russiñol, directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, acompanyada pel Xavier Villas, cap de l’àrea d’Artesania. L’acte d’inauguració tindrà lloc el divendres 23 de setembre a la tarda i començarà amb la presentació del relleu de Sant Jordi, obra de l’artista de Belltall Rebeca Muñoz, modelat durant la celebració de Terrània 2019.

Aquesta és una de les novetats que presenta l’edició d’enguany en la què 25 ceramistes ompliran l’antiga església de Sant Francesc. Després del parèntesi provocat per la pandèmia de COVID-19 s’ha recuperat l’espai dedicat a ceramistes d’un territori convidat. Bretanya pren el relleu de Suïssa, els Països Baixos, el Regne Unit, Alemanya i Txèquia. La projecció internacional del festival ha estat present des de la primera edició i des de 2015 es va reforçar amb aquesta proposta que ha tingut molt bona acceptació i, per tant, continuïtat.

Com cada any s’han programat diverses exposicions per tal que els amants de la ceràmica puguin gaudir de propostes variades passejant per diferents punts del centre històric de la vila.

Destaca per l’excepcionalitat la que tindrà lloc a la sala Sant Jordi del claustre de Sant Francesc amb peces que l’Ajuntament de Montblanc ha anat adquirint cada any des de 2003. Són obres dels ceramistes a qui s’ha dedicat l'exposició central del festival i dels ceramistes que han estat reconeguts amb el premi a la millor obra exposada en l'espai de venda.

És la sisena vegada que es realitza aquesta exposició retrospectiva, la segona a Montblanc. La mostra és un interessant conjunt eclèctic, amb diversitat de materials, estils, tècniques i procedències. Hi ha peces de ceramistes d'Alemanya, Bèlgica, Catalunya, Espanya, França, Japó, Lituània, els Països Baixos, Polònia, el Regne Unit i Txèquia.

Es pot consultar el programa al web del festival www.terrania.cat

Accions del document