Terrània 2017 dedicarà l'exposició central a Teresa Gironès en el primer aniversari de la seva mort

Serà la primera exposició retrospectiva dedicada a aquesta ceramista de prestigi internacional i també se li dedicarà el cartell del festival.

04/08/2017

El Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc dedicarà l'exposició central i el cartell de la quinzena edició a Teresa Gironès. La ceramista barcelonina va morir el passat estiu i serà la primera exposició retrospectiva on es repassi la seva obra.

Teresa Gironès ja va ser protagonista de Terrània l'any 2007 quan se li va dedicar l'exposició central al pati del Palau Alenyà i també el cartell de la que era la cinquena edició del festival. Era professora de l'Escola d'Art i Disseny Llotja de Barcelona, fundadora de l'Associació de Ceramistes de Catalunya i havia estat reconeguda per la Generalitat de Catalunya com a Mestre Artesà en la categoria de ceràmica.

La seva obra està molt repartida a nivell internacional i havia realitzat més de 200 exposicions arreu del món. El seu prestigi la va fer mereixedora d'entrar a ser membre de l'Acadèmia Internacional de Ceràmica de Ginebra.

La seva obra té un marcat segell personal i compromès, destacant les figures amb rostres molt expressius, especialment infantils, que sempre transmeten molt més del que aparenten. Amb la seva obra, la ceramista barcelonina convida a moments de reflexió entre els qui observen l'obra, que aprofundeix en els sentiments de les persones.

Teresa Gironès va morir el setembre de 2016 mentre preparava una exposició col·lectiva a Reus. Va suposar un gran impacte entre els ceramistes catalans i el seu dol està costant molt de superar.

Per aquest motiu el seu espòs Miquel i la seva filla Montserrat van veure amb bons ulls l'organització de l'exposició retrospectiva i la inauguració el dia 1 de setembre serà un record merescut i emocionat ja que pràcticament coincidirà amb el primer aniversari de la mort de l'artista.

 

L'exposició tindrà lloc a l'antic hospital de Santa Magdalena que ja va acollir amb èxit l'exposició de la passada edició del festival dedicada a Madola. Es podrà visitar els caps de setmana del 2 i 3, 16 i 17 i 23 i 24 de setembre i durant la celebració del festival els dies 29 i 30 de setembre i 1 d'octubre.

Les obres exposades estan essent seleccionades per diversos ceramistes que col·laboren en l'organització i que ja van visitar el taller de l'artista el passat mes de gener per començar a fer el plantejament previ.

Totes les novetats sobre l'exposició i el festival es poden consultar a www.terrania.cat

 

Accions del document