L'obra del ceramista Joan Panisello serà la protagonista del cartell de la 17a edició de Terrània

Ja s'han obert les inscripcions per prendre part al Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc que tindrà lloc del 27 al 29 de setembre.

07/02/2019

L'Oficina de Turisme de Montblanc amb la col·laboració dels ceramistes de la Conca de Barberà ha definit els principals eixos de la dissetena edició de Terrània, el Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc, que se celebrarà els dies 27, 28 i 29 de setembre.

La passada setmana dos tècnics de l'Oficina de Turisme i el ceramista de Senan Lluís Soler van visitar el ceramista Joan Panisello al seu taller de Jesús (Baix Ebre), qui va confirmar la seva presència al festival. Se li dedicarà l'exposició central que tindrà lloc a la Sala Sant Miquel i, com és habitual, una obra seva serà la protagonista del festival i dels principals elements gràfics.

Al mateix temps van visitar l'Escola d'Art i Disseny de Tortosa i es va confirmar que una exposició realitzada pels alumnes de ceràmica d'aquest centre s'instal·larà a l'antiga església de Santa Magdalena.

La dissetena edició del festival tindrà sis espais expositius, una xifra rècord, per tal de potenciar que el públic assistent gaudeixi d'un ventall de propostes.

En paral·lel, com cada mes de gener l'Oficina de Turisme de Montblanc ha posat en coneixement de ceramistes d'arreu d'Europa la celebració de la propera edició del festival.

A través de www.terrania.cat es facilita la informació necessària per als ceramistes interessats a prendre part al festival. Hi poden trobar els requeriments i el formulari d'inscripció, a banda d'un recull històric de les edicions precedents. Entre altra documentació els interessats cal que enviïn fotografies dels treballs i de l'stand. A més, han d'especificar el tipus d'obra que realitzen (gres, porcellana, fiança, escultura, raku,..) i dir si estan disposats a realitzar demostracions durant el festival.

Fins el 31 de març està obert el termini d'inscripció. Posteriorment s'iniciarà la fase de tria. Com sempre, s'escolliran una trentena de ceramistes mirant d'equilibrar el tipus d'obra, tècniques, i procedència dels artistes. A partir del mes d'abril l'organització enllestirà els detalls de la programació, les exposicions i les activitats paral·leles, per tal de poder-ho presentar abans de l'estiu.

Accions del document