Les quatre exposicions de Terrània 2017 han estat inaugurades i ja es poden visitar.

Fins a l'1 d'octubre les de Montblanc i fins al 24 de setembre la de Tarragona

15/09/2017

Durant els primers dies del mes de setembre han estat inaugurades les quatre exposicions de ceràmica que han donat el tret de sortida de la quinzena edició de Terrània, el Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc.

El passat divendres 1 de setembre s'inauguraren tres exposicions a Montblanc.

A l'Espai Turisme, el racó d'exposicions de la nova Oficina de Turisme de Montblanc es pot veure fins a l'1 d'octubre una mostra de ceràmica obra de cinc artistes de la Conca de Barberà: Montse Aiguadé i Natàlia Ferré de Montblanc; Núria Albà i Lluís Soler de Senan; i Jordi Català de Solivella.

A la Sala Sant Miquel s'estrenà 15x9: 15 anys de Terrània a través de 9 ceramistes de la Conca de Barberà una exposició que repassa la història del festival a partir de l'obra dels ceramistes de la comarca directament implicats en l'organització del festival al llarg d'aquests anys: els cinc abans esmentats i Jaume Julià, Rebeca Muñoz i Tresa Vilà de Belltall i Teresa Ripoll, de Solivella.

L'horari d'obertura fins al 10 de setembre i els dies 15, 16, 17, 22, 23 i 24 de setembre, d'11h a 14h; i durant la celebració de Terrània, els dies 30 de setembre i 1 d'octubre, d'11h a 14h i de 16h a 19h.

A l'església de l'antic hospital de Santa Magdalena hi ha l'exposició central de Terrània 2017 Teresa Gironès, creativitat i originalitat. Una vida dedicada a l'art i a la ceràmica. Es tracta d'una extraordinària mostra retrospectiva que repassa l'obra d'aquesta ceramista barcelonina que morí fa un any.

L'exposició es podrà visitar els caps de setmana del 16 i 17 i 23 i 24 de setembre d'11h a 14h; i durant la celebració de Terrània, els dies 30 de setembre i 1 d'octubre, d'11h a 14h i de 16h a 19h. Els assistents tenen a la seva disposició un catàleg editat per l'Ajuntament de Montblanc on es repassa la biografia i l'obra de l'artista amb les fotografies de les obres exposades.

Les tres presentacions comptaren amb la presència de les autoritats locals, encapçalades per l'alcalde Josep Andreu, de ceramistes d'arreu de Catalunya i de la família i amics de Teresa Gironès. S'acabà amb una actuació de tres alumnes de l'Escola Municipal de Música de Montblanc que interpretaren un repertori que amenitzà la contemplació de l'exposició.

El dimarts 5 a la tarda es va inaugurar Terrània, 15 anys de ceràmica a Montblanc, que es podrà visitar fins el 24 de setembre en l'horari d'obertura de les dependències de la Diputació i repassa la història del festival a partir d'una vintena de les peces d'artistes d'Alemanya, Bèlgica, Catalunya, Espanya, França, Lituània, el Regne Unit i Txèquia que cada any l'Ajuntament ha anat incorporant al seu fons artístic. Els assistents tenen a la seva disposició dos catàlegs de l'exposició i el programa del festival.

L'exposició fou inaugurada pel diputat de Cultura de la Diputació de Tarragona, Joan Olivella, el primer tinent d'alcalde de Montblanc, Francesc Benet; el director dels serveis territorials de Cultura a Tarragona, Jordi Agràs, el diputat de la Diputació de Tarragona, Carles Ribé i la regidora de Turisme de Montblanc, Ariadna Ferrer.

Totes les novetats sobre les exposicions i la resta d'activitats del festival es poden consultar a www.terrania.cat