La setzena edició de Terrània presenta un programa ple de propostes per als aficionats a la ceràmica

Demostracions, tallers, exposicions i espectacles durant els tres dies del Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc

19/09/2018

El cap de setmana del 28, 29 i 30 de setembre Montblanc celebra la setzena edició de Terrània, el Festival Internacional de Ceràmica.
L'antiga església i el claustre de Sant Francesc tornarà a ser punt de trobada de ceramistes arribats d'Europa. Enguany n'hi ha 33: 13 de Catalunya, 5 dels Països Baixos (país convidat), 9 de França, 3 d'Espanya, 1 de Bèlgica, 1 del Regne Unit i 1 de Polònia.


A la sala d'exposicions del claustre de Sant Francesc, en l'horari d'obertura de Terrània, es farà una mostra dedicada als Països Baixos, país convidat enguany després de la República Txeca, Alemanya i el Regne Unit.


Les demostracions dels ceramistes participants al festival i els tallers tornaran a captar l'atenció dels visitants, en aquest cas al claustre de Sant Francesc. Es tornarà a fer el Joc de barrets, una activitat amb un format similar a una cursa de relleus en la que els ceramistes aniran elaborant entre tots peces que s'improvisaran sobre la marxa. Es farà espectacle a partir de la creació artística amb les aportacions personals de cadascun d'ells.
Els visitants poden involucrar-se plenament a partir de tocar el fang, crear peces, pintar-les i posar-les al forn. I, a més, poden endur-se-les. Van començar sent només per a infants i actualment tot tipus de públic hi participa. Per això hi tornarà a haver diversos tallers, com sempre, amb preus populars: infants entre 7 i 13 anys 2,00€ i adults 3,00€.


Els tallers infantils del divendres, adreçats a les escoles del municipi, tornaran a estar coordinats pel Taller d'Art de Valls de la Diputació de Tarragona que col·labora amb el festival des de fa molts anys.
El dissabte i el diumenge, els més petits realitzaran activitats amb Tastets de Fang, i el públic més gran tornarà a tenir les propostes de rakú amb Montse Llanas i microrakú amb Núria Soley.


L'espectacle central de Terrània 2018, com l'any passat, el protagonitzarà la companyia Fanglina amb els ceramistes Sergi Pahissa i Emilia Musial. Presenten Fire Lakes, una performance amb forns de fantasia i foc que es farà a la plaça de Sant Francesc el dissabte a ¼ de 9 del vespre.
A tot això cal afegir les exposicions que s'han programat aquests dies, algunes de les quals fores inaugurades a començament de setembre i d'altres s'allargaran fins les portes de Nadal. Es poden visitar les següents exposicions:

  • Reflexos metàl·lics. Nissaga Serra del 1901 fins al 2018 de Jordi Serra a la Sala Sant Miquel
  • Estats de Montse Llanas a la Galeria Natàlia Ferré del carrer Major.
  • Loess, ceràmica d'inspiració de corrent de Mercè Rius al Centre d'Interpretació de l'Art Rupestre.
  • Experimentant ceràmica d'alumnes de l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona a l'Oficina de Turisme.

 

La informació del festival es troba al web www.terrania.cat i a la pàgina de Facebook del festival.