La divuitena edició de Terrània presenta un programa adaptat a la nova situació

El festival seguirà apostant per la realització de demostracions, tallers i exposicions com a activitats paral·leles del Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc

26/07/2021

El cap de setmana del 24, 25 i 26 de setembre Montblanc celebrarà la divuitena edició de Terrània, el Festival Internacional de Ceràmica.
Després de la cancel·lació de la passada edició degut a la pandèmia, l'organització del festival ha decidit tirar endavant l’organització d’una nova edició adaptant-la a la nova situació.


L'antiga església i el claustre de Sant Francesc tornaran a ser punt de trobada de ceramistes de nivell nacional, estatal i internacional. Enguany participaran un total de 26 ceramistes: 10 de Catalunya, 1 de Luxemburg, 1 dels Països Baixos, 9 de França i 5 d'Espanya.
La incertesa davant quina serà l’evolució de la pandèmia en els propers mesos ha fet que enguany no es pugui comptar amb i la mostra de ceràmica d’un país convidat tal i com s’ha vingut fent ens les passades edicions quan el festival ha acollit grups de ceramistes vinguts de la República Txeca, d’Alemanya, dels Països Baixos i de Suïssa entre altres.


Les demostracions i els tallers tornaran a captar l'atenció dels visitants. Els tallers estaran adreçats tant al públic adult com al públic familiar amb l’objectiu d’apropar la ceràmica i donar a conèixer de ben a prop diferents tècniques de treballar el fang.


Pel que fa als tallers es tornarà a comptar amb la participació de la ceramista Núria Soley pel taller de microrakú i de Mar de Fang pel taller de torn. Com a novetat, enguany el festival comptarà amb la participació del Museu del Pessebre de Catalunya de Montblanc amb un taller de realització de figures de pessebre a motlle.


Pel que fa a les demostracions, el públic assistent podrà gaudir d’una ponència a càrrec dels germans Castells-Badia, Creu de Sant Jordi 2018 i una demostració a càrrec de Natàlia Gual, amb la col·laboració de la botiga el Be Negre. Un any més, els ceramistes participants oferiran diverses demostracions tècniques per apropar el seu treball als visitants.


​Terrània comptarà amb quatre exposicions ubicades en diferents espais de la vila. L’exposició central d’enguany anirà a càrrec del ceramista basc Ángel Garraza amb l’exposició Paisatges de sobretaula que s’ubicarà a la Sala Sant Miquel. La seva obra ha protagonitzat l’edició del material gràfic d’enguany.
Altres exposicions seran Surf Instruceràmic de CovaDangles, de la ceramista Natàlia Gual a la botiga de ceràmica el Be Negre; Gaya i els altres de Sergi Pahissa ceramista i antic participant de Terrània al CIAR, Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre i Arrugats, de l’artista montblanquina Isabel Boltà, al Museu Comarcal de la Conca de Barberà.


Al llarg d’aquests mesos l’organització ha treballat en l’adaptació del festival a les noves mesures de prevenció marcades per l’organització de fires i exposicions.
Entres les novetats, enguany s’instal·larà una carpa a la plaça de Sant Francesc per tal d’encabir-hi dos dels tallers que es realitzaran al llarg del cap de setmana i així alliberar els passadissos del claustre i destinar-los a la circulació.


Els tallers aniran amb inscripció prèvia i seran amb grups reduïts, d’aquesta manera s’evitaran les cues i es podrà garantir el distanciament entre els participants. Cal dir, que al llarg d’aquests mesos, els ceramistes encarregats d’impartit aquests tallers, ja han treballat per adaptar-los amb les mesures corresponents de prevenció.


L’accés a l’espai de Sant Francesc serà gratuït, amb control d’aforament i un únic sentit de circulació dins l’espai.


Com a novetat, enguany també s’ha fet l’adaptació del programa per a dispositius mòbils i mitjançant codi QR el públic podrà comprar els tiquets per participar als tallers.


Tota la informació es pot consultar a la web del festival www.terrania.cat

Accions del document