Ja està disponible el cartell i el flyer de la quinzena edició de Terrània

El Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc se celebrarà els dies 29 i 30 de setembre i 1 d'octubre.

04/08/2017

La quinzena edició de Terrània, el Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc, que se celebrarà els dies 29 i 30 de setembre i 1 d'octubre, ja disposa del cartell i el flyer promocional que, com cada any, permetrà fer difusió del festival durant els mesos previs a l'esdeveniment.

Seguint la línia habitual, el cartell utilitza una peça de la ceramista a la qual es dedica l'exposició central del festival. L'organització del festival va avançar fa uns mesos que les dedicarà a Teresa Gironès, ceramista barcelonina que va morir l'any passat.

Teresa Gironès va ser protagonista de Terrània l'any 2007, amb l'exposició central al pati del Palau Alenyà i el cartell de la cinquena edició del festival.

La inauguració prevista per al dia 1 de setembre serà un record merescut i emocionat que pràcticament coincidirà amb el primer aniversari de la mort de l'artista, essent la primera exposició retrospectiva que s'organitza des d'aquell moment.

La imatge triada per al cartell és una peça que fa referència al drama dels refugiats que moren dia rere dia intentant creuar la Mediterrània fugint d'una realitat de misèria, guerra i desolació. Tota l'obra de Teresa Gironès té un marcat segell personal i compromès que convida a la reflexió, destacant les figures amb rostres molt expressius que transmeten més del que aparenten.

Com és habitual la imatge del cartell també apareixerà en el flyer de promoció i serà la portada del programa que està pràcticament enllestit. Junt amb els ceramistes de la Conca de Barberà s'ha dissenyat una programació especial en ocasió de la quinzena edició d'un festival que ja és de referència a Europa.

Durant les properes setmanes s'aniran presentant les novetats del festival a través del web www.terrania.cat i de les xarxes socials. També es donaran a conèixer els noms dels 30 ceramistes que prendran part en el festival. La meitat són catalans (15), i també n'hi haurà d'Espanya (5), de França (4), de Bèlgica (1) i del Regne Unit (5), que en aquesta edició és el país convidat.