Els ceramistes que vulguin participar a Terrània’24 ja poden fer la sol·licitud telemàtica

El 21è Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc se celebrarà els dies 27, 28 i 29 de setembre del proper any

18/12/2023

Els ceramistes que vulguin participar a Terrània’24 ja poden fer la sol·licitud telemàtica
Terrània 2023

L'Oficina de Turisme de Montblanc ha iniciat aquesta setmana el procés d'inscripció de ceramistes que prendran part a la 21a edició de Terrània, el Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc.

Els interessats es poden descarregar les bases de participació a www.terrania.cat i omplir un formulari per sol·licitar poder prendre part en aquest esdeveniment de referència amb un sòlid prestigi a nivell de país i internacional.

El període d'inscripció es tancarà el 29 de febrer. A partir d'aquell moment l'organització farà la tria dels ceramistes. Com sempre, hi ha una comissió encarregada de realitzar la selecció dels participants. La formen ceramistes de la Conca de Barberà, el regidor de Turisme i tècnics de l’Oficina de Turisme de Montblanc. Els criteris de selecció permeten garantir un ventall ampli d’obra segons estil, tipologia, acabats, material, tècniques i procedència. També es té en compte la rotació de participants.

Al mes de març es comunicarà el nom dels seleccionats i es confeccionarà el programa. Durant els dos darrers mesos l’organització ha estat treballant per tal de poder disposar d’informació valuosa per als ceramistes.

Hores d’ara està confirmat que el ceramista convidat a Terrània’24 serà Ramon Fort, montblanquí d’origen establert a l’Alt Empordà. Té un gran reconeixement i prestigi com a formador i a Llers disposa d’un taller-escola. Se li dedicarà l’exposició central a la Sala Sant Miquel que es podrà visitar des de la Festa Major de Montblanc fins a la celebració de Terrània.

També es coneix el territori convidat. Serà Bèlgica i la ceramista Margot Thyssen, qui va participar al festival el 2019, serà la coordinadora del grup de ceramistes que ompliran la Sala Sant Jordi de l’antic convent de Sant Francesc.

D’altra banda, l’edició de 2024 serà inaugurada per la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó.