Els ceramistes interessats en participar a Terrània ja es poden inscriure a través del web del festival

El Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc celebrarà la quinzena edició els dies 29 i 30 de setembre i 1 d'octubre

06/03/2017

Com cada mes de gener l'Oficina de Turisme de Montblanc ha posat en coneixement de ceramistes d'arreu d'Europa la celebració de la propera edició de de Terrània, el festival internacional de ceràmica de Montblanc.

Poc abans d'acabar 2016 es va celebrar l'habitual reunió entre els ceramistes de la Conca de Barberà i l'Oficina de Turisme de Montblanc per avaluar el desenvolupament de l'anterior edició i començar a posar fil a l'agulla en l'organització de la següent. Enguany tindrà una significació especial ja que s'arriba a la quinzena edició, cosa que s'evidenciarà durant el festival, però també abans, amb actes commemoratius.

De moment, però, l'organització segueix els mateixos terminis de cada any i a través de www.terrania.cat es facilita la informació necessària per als ceramistes interessats a prendre part al festival. Hi estan especificats els requeriments i el formulari d'inscripció, a banda d'un recull històric de les edicions precedents.

Per segon any els tràmits es faran per via telemàtica. Entre altra documentació, els interessats cal que enviïn fotografies dels treballs i de l'stand. A més, han d'especificar el tipus d'obra que realitzen (gres, porcellana, fiança, escultura, raku,..) i dir si estan disposats a realitzar demostracions durant el festival.

Fins el 15 d'abril està obert el termini d'inscripció. Posteriorment s'iniciarà la fase de tria. Com sempre, s'escolliran una trentena de ceramistes mirant d'equilibrar el tipus d'obra, tècniques, i procedència dels artistes.

En paral·lel al procés d'inscripció i selecció de participants, l'organització definirà aspectes de la programació, exposicions i activitats paral·leles, per tal de poder-lo tancar abans de l'estiu i presentar les novetats al llarg dels propers mesos.

L'antiga església i els claustre de Sant Francesc seguiran acollint el primer dels esdeveniments de tardor de Montblanc, on des de 2003 han exposat els millors ceramistes catalans i artistes arribats d'Alemanya, Bèlgica, Espanya, Estats Units, França, Holanda, Itàlia, Japó, Lituània, Portugal, Regne Unit i Txèquia.