Terrània

VEURE EL VÍDEO DE TERRÀNIA 

L'any 2003 es va fer realitat la proposta de ceramistes locals a l'Ajuntament de realitzar un Festival Internacional de Ceràmica a Montblanc.

Terrània es presentava com un esdeveniment pioner a Catalunya i en la seva primera edició va aconseguir ser tot un èxit gràcies a la qualitat de l'obra exposada i al nombrós públic assistent.
Un dels objectius de Terrània és la descoberta de la ceràmica artística i decorativa, un tipus de ceràmica encara desconeguda en aquest país ja que quan es parla de ceràmica normalment es relaciona amb la ceràmica tradicional (utensilis de la llar i del transport entre altres). Per aquest motiu aquest Festival intenta apropar aquest tipus ceràmica al públic visitant mitjançant l'exposició d'obres de gran qualitat, les demostracions tècniques de torn, modelat i rakú, i la cocció de peces en un espectacular espectacle experimental. 

COVID-19 

La crisi sanitària que s'està vivint degut a la COVID-19 i totes les mesures de prevenció requerides per evitar la propagació de la pandèmia, sobretot en espais tancats, sumat a la incertesa de la mobilitat entre països ha fet que l'organització decideixi cancel·lar d'edició d'enguany i posposar-la al 2021. La logística i organització del festival fa inviable mantenir el caràcter internacional del festival i la qualitat de l’esdeveniment.
Terrània se celebrarà de nou l'any vinent, concretament els dies 24, 25 i 26 de setembre de 2021, i per aquest motiu l’organització ha decidit mantenir tota la programació prevista per aquesta edició.

Accions del document

Et pot interessar...