PRESENTACIÓ

Safrània era la Fira de productes agroalimentaris de la Conca de Barberà, organitzada per l'Ajuntament de Montblanc a través de l'Oficina de Turisme. El seu objectiu va ser convertir-se en un gran aparador dels productes agroalimentaris de qualitat produïts a la comarca, acostar al gran públic el producte de proximitat, donar valor a la feina dels productors del territori, i fomentar les relacions comercials entre professionals.

És important mencionar el safrà. Sobretot pel seu protagonisme sorgit en els darrers anys a la comarca pel projecte únic que suposa la recuperació del cultiu. En el marc de Safrània s'organitzaren visites a camps florits de safrà, on es participava en una sessió de recol·lecció; també xerrades sobre el producte, característiques i aplicacions, i taller de desbrinat.

#Safrània365 és una programació de petits esdeveniments al voltant de la gastronomia i els productes de proximitat que agafa el relleu de Safrània. Es crea, doncs, un nom en format d'etiqueta (hashtag) que lliga la fira que ja coneix el públic i la xifra de dies de l'any perquè la durada és continuada.

Les propostes que es programen són similars a les que es feien a la fira: presentacions de productes, maridatges, demostracions de cuina, mercat de productes de proximitat o activitats culturals.