PRESENTACIÓ

Safrània era la Fira de productes agroalimentaris de la Conca de Barberà, organitzada per l'Ajuntament de Montblanc a través de l'Oficina de Turisme. El seu objectiu va ser convertir-se en un gran aparador dels productes agroalimentaris de qualitat produïts a la comarca, acostar al gran públic el producte de proximitat, donar valor a la feina dels productors del territori, i fomentar les relacions comercials entre professionals.

És important mencionar el safrà. Sobretot pel seu protagonisme sorgit en els darrers anys a la comarca pel projecte únic que suposa la recuperació del cultiu. En el marc de Safrània s'organitzaren visites a camps florits de safrà, on es participava en una sessió de recol·lecció; també xerrades sobre el producte, característiques i aplicacions, i taller de desbrinat.

#Safrània365 és una programació de petits esdeveniments al voltant de la gastronomia i els productes de proximitat que agafa el relleu de Safrània, la fira de Sant Martí que s'ha realitzat els darrers deu anys. La novetat és la voluntat d'allargar l'activitat tot l'any. Es crea, doncs, un nom en format d'etiqueta (hashtag) que lliga la fira que ja coneix el públic i la xifra de dies de l'any perquè la durada és continuada.

Les propostes que es programen son similars a les que es feien a la fira: presentacions de productes, maridatges, demostracions de cuina, mercat de productes de proximitat o activitats culturals.

Accions del document