«Viu Montblanc en família» porta una cinquantena de participants a collir i esbrinar safrà
12/11/2019
El dissabte 9 i el diumenge 10 de novembre al matí tingué lloc una nova activitat inclosa a #Safrània365, la programació de petits esdeveniments al voltant de l'enogastronomia i els productes de proximitat que organitza l'Ajuntament de Montblanc.
A les instal·lacions d’Aromis de Montblanc tingué lloc la collita de safrà i el taller d’esbrinament de flors. A l'agost es va fer l'activitat de plantar els bulbs de safrà i en aquesta ocasió els participants tingueren l’oportunitat de collir el safrà i posteriorment esbrinar les flors. El taller l’impartí el Joan Cartanyà, productor de safrà que ha recuperat el seu conreu a la Conca de Barberà, qui ensenyà a les famílies la tècnica per recollir les flors i extreure'n els brins de safrà. A més, els participants gaudiren d’un esmorzar amb productes locals i de temporada.
La collita de safrà i el taller d’esbrinament de flors és una de les últimes experiències de #Safrània365 programades per l’Àrea de Turisme de Montblanc per aquest any.
Es tancarà el cicle d'activitats el proper dissabte 7 de desembre amb dues propostes.
Al matí es realitzarà una nova sessió d'«A la vinya, en família» una gimcana a les vinyes i el celler de Mas Foraster. Aquesta activitat es va estrenar amb èxit el passat juliol.
A les 7 del vespre el tast de vins titulat «Set tota la vida» tancarà l'edició d'enguany de #Safrània365. Cal dir que hores d'ara ja s'han exhaurit les places per a aquesta activitat.
L'activitat realitzada el passat cap de setmana s’inclou dins el cicle «Viu Montblanc en família» i està emmarcada dins la iniciativa d’intervenció coordinada PECT TurisTIC en família, operació La història fa turisme.
El PECT TurisTIC en família és un projecte de recerca i innovació que ha de marcar un abans i un després en el turisme de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, un punt i a part en la seva definició i gestió com a destinacions turístiques familiars. D’aquesta manera, la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre es converteixen en un observatori i laboratori europeu de referència en tecnologies i tendències en turisme familiar.
PECT significa “Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial”, i en el cas del TurisTIC en família els socis beneficiaris són set: Diputació de Tarragona (que lidera el projecte), Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona (Costa Daurada i Terres de l’Ebre), Universitat Rovira i Virgili (Grup de recerca en nutrició funcional, oxidació i malaltia cardiovascular -NFOC Salut-), Eurecat (Departament d’innovació turística), Ajuntament de Montblanc, Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i el Clúster de l’equipament de la llar i el contract CENFIM.
El projecte és cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. Objectiu d’inversió en creixement i ocupació.