«Viu Montblanc en família» estrena una activitat relacionada amb l’astronomia i la seva influència en els conreus de la comarca
15/09/2020
«Passejada nocturna: Lluna i agricultura» és la nova experiència que l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Montblanc estrenarà els propers 2 i 3 d’octubre, a dos quarts de vuit del vespre. Emmarcada dins el cicle «Viu Montblanc en família» i #Safrània365, la proposta s’adreça al públic familiar amb la voluntat d’apropar el coneixement sobre els productes agroalimentaris de la comarca entre els infants.
L’activitat consisteix en una passejada didàctica a l’entorn de l’ermita de Sant Josep de Montblanc durant la qual el divulgador astrònom Alexandre Bonanit descobrirà les connexions de la lluna amb els éssers vius de la terra. També parlarà sobre com la lluna influeix sobre els conreus tradicionals de la Conca de Barberà, com l’olivera, la vinya o el safrà. La foscor de la nit permetrà als participants observar els tipus d’estrelles i les constel·lacions com també conèixer la mitologia, els contes i les llegendes que aquestes porten associades.
Des d’avui i fins el 28 de setembre els interessats en realitzar l’activitat hauran d’inscriure’s gratuïtament omplint un formulari d’inscripció disponible al web www.montblancmedieval.cat. L’aforament és limitat per tal de complir amb les mesures sanitàries de prevenció de la Covid-19. Així mateix, és necessari l’ús de la mascareta i el gel hidroalcohòlic durant la realització de l’activitat. A més, es recomana l’ús de calçat còmode.
L’activitat s’inclou dins la iniciativa d’intervenció coordinada PECT TurisTIC en família, operació La història fa turisme. El PECT TurisTIC en família és un projecte de recerca i innovació que ha de marcar un abans i un després en el turisme de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, un punt i a part en la seva definició i gestió com a destinacions turístiques familiars. D’aquesta manera, la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre es converteixen en un observatori i laboratori europeu de referència en tecnologies i tendències en turisme familiar.
PECT significa “Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial”, i en el cas del TurisTIC en família els socis beneficiaris són set: Diputació de Tarragona (que lidera el projecte), Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona (Costa Daurada i Terres de l’Ebre), Universitat Rovira i Virgili (Grup de recerca en nutrició funcional, oxidació i malaltia cardiovascular -NFOC Salut-), Eurecat (Departament d’innovació turística), Ajuntament de Montblanc, Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i el Clúster de l’equipament de la llar i el contract CENFIM.
El projecte és cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. Objectiu d’inversió en creixement i ocupació.