Navegació

Torna la «passejada nocturna i constel·lacions» dins el calendari de #Safrània365

Les entrades es poden adquirir a www.montblancmedieval.cat

19/08/2022

El cicle d’activitats #Safrània365 ha arribat al seu equador després de celebrar amb èxit l’activitat «Anem a l’hort». Aquesta experiència adreçada al públic familiar va tenir lloc el passat dissabte 13 d’agost i es va completar l’aforament previst.

De la mà de La Carabasseta i L’Aresta es va realitzar una passejada per l’hort del convent de la Serra, es van collir hortalisses i fruites ecològiques de temporada i es finalitzà amb un taller de conserva amb productes collits al moment i l’elaboració d’un gaspatxo de síndria.

Va quedar plenament assolit l’objectiu de l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Montblanc, organitzadora de l’activitat, que és fomentar els hàbits saludables i el coneixement del producte agroalimentari del territori entre els més petits.

«Anem a l’hort!» va ser la sisena activitat de les que configuren el calendari d’enguany de #Safrània365. S’ha arribat a la meitat amb bones sensacions, ja que es disposa d’un públic fidel i interessat amb les propostes programades. A causa d’una de les onades de calor, al juny, es va haver de suspendre la «Caminada entre vinyes».

La propera activitat tindrà lloc el dissabte 17 de setembre. Es tracta de la «Passejada nocturna i constel·lacions» adreçada al públic familiar. De la mà del divulgador astrònom Alexandre Bonanit es descobreixen les espècies nocturnes, els conreus i es fa una introducció a l’astronomia a partir d’un recorregut naturalista nocturn.

La foscor de la nit permet als participants observar els tipus d’estrelles i les constel·lacions. Es parlarà de la mitologia, els contes i les llegendes que porten associades.

Els interessats a realitzar l’activitat ja es poden inscriure al web www.montblancmedieval.cat. El preu per participar és de 2€ els infants d’entre 4 i 12 anys, i 5€ els majors de 12 anys.

Accions del document