Navegació

Per Nadal, torna el Maridatge de Cava i Torró de #Safrània365

Tindrà lloc el dissabte 10 de desembre i ja estan a la venda les entrades

28/11/2022

El proper dissabte 10 de desembre, dins el calendari de #Safrània365, l’Ajuntament de Montblanc torna a programar el Maridatge de cava i torró.

Aquesta activitat es va estrenar l’any passat a les portes de les festes de Nadal. Va tenir una gran acollida per part del públic i és per això que enguany es repeteix l’experiència. Es tracta d’un tast comentat que compta amb la participació del Celler Carles Andreu i Pastisseria Viñas.

Serà la darrera de les tretze activitats programades enguany d’aquest cicle coordinat des de l’Oficina de Turisme.

Tindrà lloc el dissabte 10 de desembre, a la sala de les Corts Catalanes de Sant Francesc, a partir de les 7 del vespre. Ja es poden reservar les entrades a través del web www.safrania365.cat al preu de 10€.

Èxit de participació al Tast de pedra seca

El passat cap de setmana s’estrenà una nova activitat de #Safrània365. Va consistir en una passejada visitant construccions de pedra seca de la mà del divulgador naturalista montblanquí Manel Martínez que va incloure un tast de productes agroalimentaris de proximitat de la cooperativa Fet a la Conca. L’activitat va tenir una quinzena de participants que van gaudir d’una activitat de divulgació i descoberta emmarcada en la 3a edició de la Setmana de la Pedra Seca.

Se suspèn l'activitat De l'olivera al setrill

El proper dissabte 3 de desembre s’havia de celebrar De l’olivera al setrill activitat iniciada amb èxit l’any passat amb la participació del Celler Mas Foraster i la cooperativa l’Aresta. Les inscripcions es van exhaurir en pocs dies.

L’activitat s’ha hagut de suspendre per raons climàtiques. La sequera, la calor i, a darrera hora, el vent han fet impossible l’oportunitat de collir olives en condicions de ser posades en aigua i ensenyar com fer-les en conserva. Des de l’Oficina de Turisme s’ha procedit al retorn de les entrades adquirides.

El factor climàtic ha condicionat diverses activitats de #Safrània365. Uns contratemps conseqüència de la calor que també han ajudat a fer comprendre la realitat del món agrícola i les afectacions de la crisi climàtica. Al juny es va haver de suspendre la caminada entre vinyes a causa de la primera onada de calor; a començament de novembre es va patir per la collita de flors de safrà també per l'excés de calor i ara s’han vist afectada la collita d’olives.