Navegació

Montblanc viu una Setmana Santa plena d'activitat turística

Els temps va fer patir però finalment les condicions van ser favorables

29/04/2019

L'Oficina de Turisme de Montblanc fa un balanç molt positiu de l'activitat turística durant la Setmana Santa, tot i que durant els dies previs les previsions meteorològiques feien preveure pluja.
Del dissabte dia 13 fins al diumenge 21 es van atendre 1800 persones, principalment d'origen català (62%), espanyol (24%) i francès (7%). El dies de major activitat foren divendres i dissabte, amb 360 i 309 persones, respectivament.
L'oferta de visites guiades es va ampliar. L'enogastronòmica i la monumental van fer-la 91 persones. Del dijous al diumenge, de les 11 del matí a les 2 del migdia, es va poder visitar la muralla i el pas de ronda. Va ser una proposta que tingué 680 usuaris.
A banda de l'Oficina de Turisme, aquests dies hi ha hagut molta activitat als equipaments culturals de la vila. Les novetats han estat el Museu del Pessebre de Catalunya, les portes obertes a l'antiga botiga de Cal Saboner i la nova visita a l'església de Santa Maria. Com cada any en aquestes dates s'ha pogut accedir a l'església de Sant Marçal, seu de la Congregació de la Sang. El Museu Comarcal, el CIAR i el Museu Palau Ferré també han tingut un increment de visitants. 
Els dos propers caps de setmana seguirà la màxima activitat turística a Montblanc en ocasió de la 32a Setmana Medieval de la llegenda de Sant Jordi. És per això que els horaris s'adaptaran: els dissabtes 27 d'abril i 4 de maig hi haurà servei ininterromput de 10 del matí a 6 de la tarda, i diumenges 28 d'abril i 5 de maig serà de 10 del matí a 3 de la tarda. Els dos caps de setmana hi haurà visites a les torres de la muralla i el pas de ronda de 12 del migdia a 6 de la tarda.

Vermutada Popular i Musical
El dissabte 20 i el diumenge 21 de 2/4 de 12 a les 2 del migdia, davant la Catedral del Vi es va celebrar la Vermutada Popular i Musical de #Safrània365. 
A la plaça de l'antic celler modernista es van instal·lar cinc estands on es repartiren més de 3.000 degustacions de vermuts durant els dos matins. La Cooperativa Vinícola de Sarral, el Museu del Vermut de Reus, On the Rocks de Vimbodí i Vermut Montseta de Valls es van mostrar molt satisfets per la gran afluència de públic. També van tenir una magnífica acollida els productes de cansaladeria de Ca la Cova de Vimbodí que hi participà en nom de Fet a la Conca.
L'Oficina de Turisme va posar a la venda un miler de gots de vidre commemoratius que s'acompanyaven amb una bossa de patates de regal. Es van exhaurir el diumenge a darrera hora.
Una de les novetats de la vermutada fou el taller de cuina de primavera en família que va coordinar la cooperativa l'Aresta de Santa Coloma de Queralt. Es va fer olivada i hamburgueses de cigrons. La xifra d'assistents va ser excel·lent: un centenar de persones, entre adults i infants.
Aquesta activitat va tenir molt bona acollida i és la primera d'un calendari de propostes que s'estrena enguany. Viu Montblanc en família! és una iniciativa emmarcada en el PECT TurisTIC en família, liderat per la Diputació de Tarragona i cofinançat per la Unió Europea, mitjançant el FEDER, en què participa l'Ajuntament de Montblanc.
La vermutada de #Safrània365 s'ha organitzat en col·laboració amb La Conca 5.1, entitat també protagonista de la següent activitat inclosa en aquest calendari de propostes on l'objectiu és donar valor als productes de proximitat. El divendres 21 de juny es farà la jornada enoturismes inclosa dins l'edició d'enguany de Visions 5.1. Serà a la sala de les Corts Catalanes del claustre de Sant Francesc.