Navegació

Montblanc presenta la programació d’enguany de #Safrània365 amb un punt de llibre i uns vídeos de promoció

D’abril a desembre s’han previst tretze activitats que posen en valor els paisatges, els productes i els productors agroalimentaris de proximitat

07/03/2022

L’Ajuntament de Montblanc ha presentat l’edició de #Safrània365 de 2022. El cicle d’experiències de petit format vinculades als productes agroalimentaris de proximitat l’organitza l’Àrea de Turisme. S’emmarca dins l’estratègia dedicada a fomentar l’ecoturisme i l’enogastronomia, i es vincula a l’estratègia que des de fa molts anys se segueix per tal de captar l’interès de públic que viatja i viu experiències en família.
L’any passat, malgrat la situació de pandèmia, les sensacions foren molt bones, amb propostes d’estrena i d’altres que es repetien d’edicions anteriors. Vora 500 persones van prendre part en les tretze activitats que es realitzaren i que comptaren amb la participació de catorze empreses i entitats de la Conca de Barberà.
Aquest 2022, s’aposta per seguir la mateixa línia. D’abril a desembre hi tornarà a haver tretze activitats, totes amb aforament limitat i amb reserva d’entrades al web www.montblancmedieval.cat.
#Safrània365 inclou les propostes familiars que en anys anteriors el promocionaven sota el nom de Viu Montblanc en família, iniciativa sorgida del PECT TurisTIC en família, operació La història fa turisme.
Enguany s’ha actualitzat el disseny gràfic, s’han especificat les opcions pensades per a grans i petits i s’ha editat un punt de llibre. La programació ja es pot consultar al web www.safrania365.cat.
Una de les novetats és l’edició d’un vídeo conjunt i d’una dotzena de vídeos específics que serviran per fer-ne difusió abans de cada activitat. S’han realitzat en base a les imatges enregistrades l’any passat.

Tretze propostes d’abril a desembre per a públics variats
Aquesta és la relació de propostes de #Safrània365 per a 2022. Totes en dissabte, però en franges horàries diverses: matí, tarda, vespre i nit.
Del blat al pa: 2 d’abril al matí, amb l’Aresta a l’antic convent de Sant Francesc.
Alimentació saludable i natural de primavera: 2 d’abril a la tarda, amb Elena Vidal a l’antic convent de Sant Francesc.
Maridatge de cervesa i formatge: 28 de maig a la tarda, a l’antic convent de Sant Francesc.
Caminada entre vinyes: 11 de juny al matí, al matí, al voltant del Mas de la Sabatera.
Vi, glosa i estrelles: 11 de juny, a la nit, al Mas de la Sabatera.
Plantada de safrà: 30 de juliol al matí, a l’Espai Aromis.
Anem a l’hort!: 13 d’agost a la tarda, a la Carabasseta.
Passejada nocturna i constel·lacions: 17 de setembre al vespre, a l’entorn de l’Amalguer.
Tast de vins: 29 d’octubre al vespre, al Molí del Mallol.
Collita de safrà i taller d’esbrinament de flors: 5 de novembre al matí, a l’Espai Aromis.
Tast de pedra seca (novetat): 26 de novembre al matí, entre el coll de Noguera i el tossal del Pinetell.
De l’olivera al setrill: 3 de desembre al matí, al celler Mas Foraster.
Maridatge de cava i torró: 10 de desembre al vespre, a l’antic convent de Sant Francesc.
El públic al qual s’adrecen és molt variat, amb propostes on la divulgació i l’entreteniment són pilars fonamentals. #Safrània365 pot interessar a visitants i a públic local. Hi ha activitats pensades per a fer en família, amb l’idea que grans i petits gaudeixen junts al mateix temps, i n’hi ha que estan orientats a públic adult (tastos de vi, cava i cervesa).

Evolució i consolidació de #Safrània365
L’any 2018 #Safrània365 agafà el testimoni de Safrània, la fira de Sant Martí de productes agroalimentaris de proximitat. Tres de les activitats que es feien al novembre durant la fira es van repartir al llarg de l’any: la vermutada popular, el tast de vins i la collita i l’esbrinament del safrà.
El 2019 hi va haver un salt qualitatiu i quantitatiu notable, amb una desena de propostes. Algunes anaven adreçades específicament al públic familiar dins la programació Viu Montblanc en família impulsada pel PECT TurisTIC en família, operació La història fa turisme. Es va estrenar el punt de llibre com a element de promoció.
El 2020 havia de ser el de la consolidació d’aquestes propostes, però l’esclat de la pandèmia ho va condicionar tot. La major part de les propostes de petit format es van poder mantenir, encara que fos en dates diferents, però va resultar impossible celebrar els dos actes més concorreguts: la vermutada popular i la mostra de cervesa artesana.
El 2021, encara condicionat per les restriccions derivades a causa de la COVID-19, es va optar per un calendari d’activitats de petit format. Es repetien les propostes de més èxit i se n’estrenaven de noves. Aquesta ha estat la base per a estructurar la programació d’enguany.