Navegació

Montblanc estrenarà #Safrània365 amb una Vermutada Popular

Tindrà lloc els dies 31 de març i 1 d'abril a l'antic celler modernista

28/02/2018

Una de les novetats turístiques d'aquest 2018 és la posada en funcionament de #Safrània365, una programació de petits esdeveniments al voltant de la gastronomia i els productes de proximitat que agafa el relleu de Safrània, la fira de Sant Martí que s'ha realitzat els darrers deu anys.

#Safrània365 neix després de valorar i tenir en compte les opinions i propostes dels diversos agents implicats en la realització de la fira. Es va veure bé deixar enrere el format de fira concentrada en un cap de setmana del mes de novembre per passar a omplir el calendari d'accions que aprofitin el nom i el prestigi d'aquest aparador de producte agroalimentari de qualitat.

#Safrània365 és una denominació que fa entendre que l'esperit i els objectius són els mateixos: la promoció del producte de proximitat i donar el protagonisme a productors i restauradors. La novetat és voluntat d'allargar l'activitat tot l'any. Es crea, doncs, un nom en format d'etiqueta (hashtag) que  lliga la fira que ja coneix el públic i la xifra de dies de l'any perquè la durada és continuada.

Es confeccionarà un calendari d'activitats vinculades als productes del territori i adreçats al públic que ja coneixia Safrània, majoritàriament de proximitat, especialment del Camp de Tarragona i de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Les propostes que es programaran seran similars a les que es feien a la fira:  presentacions de productes, maridatges, demostracions de cuina, mercat de productes de proximitat, activitats culturals,..

I per començar es donarà continuïtat a la Vermutada Popular que arriba a la tercera edició i tindrà lloc els migdies del 31 de març i de l'1 d'abril, dissabte i diumenge de Pasqua, aprofitant la intensa afluència de visitants a Montblanc durant la Setmana Santa.

El lloc escollit és la plaça de davant del celler modernista, un espai ampli on s'ubicarà us escenari, diversos stands i botes on poder fer còmodament les degustacions.

Hi prendran part elaboradors de vermuts i se'n podran degustar de diversos tipus, acompanyats de productes de cansaladeria, patates fregides,.. Els dos dies hi haurà musica durant les tres hores que està previst que duri cada sessió.

L'acció s'ha organitzat en col·laboració amb La Conca 5.1 que ja s'encarregà de coordinar les vermutades de 2016 i 2017.