Navegació

Montblanc estrenà el passat dissabte «A la vinya, en família» de #Safrània365 amb èxit de participació

El dia abans es va celebrar el debat «Enoturismes» organitzat per La Conca 5.1

25/06/2019

El passat cap de setmana es van realitzar dos actes dins la programació #Safrània365, centrada en petits esdeveniments al voltant dels productes de proximitat que organitza l'Ajuntament de Montblanc. En concret, en fou protagonista el món del vi i de la vinya.

El divendres 21 a les set de la tarda, la sala de les Corts Catalanes del claustre de Sant Francesc, acollí el darrer debat del cicle Visions 5.1 organitzat per l’associació La Conca 5.1 en col·laboració amb l'Oficina de Turisme de Montblanc.

A “Enoturismes” es donà veu a diversos professionals experts que reflexionaren sobre la capacitat d'atraure visitants i generar activitat econòmica a nivell local en zones productores de vi. L'activitat fou d'un gran nivell i resultà molt interessant i profitosa als assistents.

L'endemà dissabte, al matí, i també dins la programació de #Safrània365, s'estrenà una nova activitat adreçada al públic familiar, amb l’objectiu d’apropar el cicle de la vinya i l’elaboració del vi a les famílies amb nens.

L’activitat tingué lloc a les vinyes i el celler de Mas Foraster de Montblanc. A través d’una gimcana, una trentena de participants, grans i petits, van passejar entre vinyes al mateix temps que gaudien d'una visita guiada. Va finalitzar amb un esmorzar amb productes locals i de temporada, amb tast de vi i most.

«A la vinya, en família» va ser la segona activitat de les organitzades dins el cicle «Viu Montblanc en família» i està emmarcada dins la iniciativa d’intervenció coordinada PECT TurisTIC en família, operació La Història fa turisme.

Les següents propostes també coincideix en un cap de setmana d'activitats de #Safrània365. Les tardes dels dies 9 i 10 d'agost s'estrena la Mostra de cervesa artesana a Montblanc. I en aquest marc hi haurà dos tallers: Com i amb què s'elabora la cervesa i Art en vidre. Els dies 10 i 11 d'agost a les 9 del matí es farà una plantada de safrà en família a l'hort d'Aromis.

El PECT TurisTIC en família és un projecte de recerca i innovació que ha de marcar un abans i un després en el turisme de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, un punt i a part en la seva definició i gestió com a destinacions turístiques familiars. D’aquesta manera, la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre es converteixen en un observatori i laboratori europeu de referència en tecnologies i tendències en turisme familiar.

PECT significa “Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial”, i en el cas del TurisTIC en família els socis beneficiaris són set: Diputació de Tarragona (que lidera el projecte), Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona (Costa Daurada i Terres de l’Ebre), Universitat Rovira i Virgili (Grup de recerca en nutrició funcional, oxidació i malaltia cardiovascular -NFOC Salut-), Eurecat (Departament d’innovació turística), Ajuntament de Montblanc, Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i el Clúster de l’equipament de la llar i el contract CENFIM.

El projecte és cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. Objectiu d’inversió en creixement i ocupació.