Navegació

Montblanc estrena amb èxit noves propostes de turisme familiar

Les activitats familiars de #Safrània365 estan incloses en el calendari del PECT TurisTIC en família

12/08/2019

El passat cap de setmana es van estrenar tres activitats turístiques adreçades a famílies que formen part de #Safrània365, la programació de petits esdeveniments al voltant de la gastronomia i dels productes de proximitat que organitza l'Ajuntament de Montblanc.

N'hi va haver dues que es van realitzar el divendres i el dissabte a la tarda, en el marc de la Mostra de Cervesa Artesana que tingué lloc davant el celler modernista, la Catedral del Vi de Montblanc.

El taller «Com i amb què s’elabora la cervesa?» dirigit per la Segarreta va permetre descobrir els cereals amb què es fa la cervesa i tastar el most. «Art en vidre», coordinat per Juga i aprèn, va ser una activitat creativa pintant sobre ampolles de cervesa. Hi hagué prop d'un centenar de participants, entre petits i grans, que en van fer una valoració molt positiva.

L'altra activitat del cap de setmana tingué lloc els matins de dissabte i diumenge. A les instal·lacions d’Aromis es va fer una plantada de safrà dirigida per Joan Cartanyà. Tingué una magnífica acollida i es va omplir cada sessió, amb una trentena de persones. Es va explicar el conreu del safrà, la història, la tradició i l'estreta relació que té amb el territori de la Conca de Barberà i la Baixa Segarra. La plantada dels bulbs es complementarà d'aquí a tres mesos, els dies 9 i 10 de novembre amb la collita de les flors i el taller d’esbrinament.

El PECT TurisTIC en família és un projecte de recerca i innovació que ha de marcar un abans i un després en el turisme de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, un punt i a part en la seva definició i gestió com a destinacions turístiques familiars. D’aquesta manera, la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre es converteixen en un observatori i laboratori europeu de referència en tecnologies i tendències en turisme familiar. PECT significa “Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial”.

El PECT TurisTIC en família és una iniciativa d’intervenció coordinada liderada per la Diputació de Tarragona. Els socis beneficiaris són set: Diputació de Tarragona (que coordina el projecte), Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona (Costa Daurada i Terres de l’Ebre), Universitat Rovira i Virgili (Grup de recerca en nutrició funcional, oxidació i malaltia cardiovascular -NFOC Salut-), Eurecat (Departament d’innovació turística), Ajuntament de Montblanc, Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i el Clúster de l’equipament de la llar i el contract CENFIM.

El PECT TurisTIC en família és cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. Objectiu d’inversió en creixement i ocupació.