Navegació

Montblanc acollirà una jornada del III Congrés Català de la Cuina

Serà la primera activitat de l'edició d'enguany de #Safrània365

20/03/2019

El proper dilluns 1 d'abril la sala de les Corts Catalanes del claustre de Sant Francesc de Montblanc acollirà un dels actes del III Congrés Català de la Cuina que s'està celebrant enguany.

La jornada titulada Un territori, quatre productes i una cuina té per objectiu posar en valor l'all de Belltall, la castanya de Vilanova de Prades, la patata de Prades i el safrà de la Conca.

Està previst que hi prenguin part productors d'aquests quatre elements tradicionals de la cuina casolana de la Conca de Barberà, la Baixa Segarra i les Muntanyes de Prades. Per tal d'analitzar la presència d'aquests productes en canals de distribució i d'avaluar si disposen d'un nombre suficient d'aparadors també es comptarà amb professionals del periodisme gastronòmic, la restauració i la gestió turística.

L'objectiu d'aquesta jornada gratuïta és poder generar propostes de futur que permetin incorporar-les a les conclusions del Congrés Català de la Cuina. Es vol fer a partir de les aportacions dels professionals que hi participen i també amb les del públic assistent: altres productors, restauradors i comerciants del territori proper.

La missió del congrés es organitzar un procés obert de debat, d’intercanvi d’idees i de resposta als gran reptes que avui té la societat catalana a través de la cuina a Catalunya, en tots els seus aspectes diferencials de cultura culinària i de patrimoni cultural, a partir de la realitat dels sectors de la restauració, culinari i gastronòmic i extreure’n les corresponents conclusions.

A nivell de Catalunya aquest esdeveniment està coordinat per cinc comissions territorials. En el cas del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre les accions tenen un vessant acadèmic liderat per la Universitat Rovira i Virgili a través de la Facultat de Turisme i Geografia. Fins ara s'han organitzat jornades centrades en productes de reconegut prestigi com l'avellana de Reus o l'oli D.O. Siurana, o vinculades a atractius culturals com la cuina del paisatge dels genis.

Com que aquesta jornada és la primera activitat emmarcada en la programació d'enguany de #Safrània365 s'aprofitarà per presentar la programació de 2019. Es repartirà un punt de llibre, dissenyat per l'estudi montblanquí Crea2, que recull les deu propostes que s'han programat des de l'Àrea de Turisme de l'Ajuntament de Montblanc per posar en valor productes de proximitat lligats al territori.

Consulta el programa

Accions del document