Navegació

Les darreres activitats de #Safrània365 fan el ple

Anem a l’hort i Vi, glosa i estrelles van exhaurir les places disponibles

09/08/2023

Les darreres activitats de #Safrània365 fan el ple
Activitat de #Safrània365: Anem a l'hort!

El cicle d’activitats de #Safrània365 ha arribat al seu equador després de celebrar amb èxit les dues activitats d’aquest passat cap de setmana, propostes ben consolidades en el calendari.

De la mà de La Carabasseta i L’Aresta es va realitzar una passejada per l’hort del convent de la Serra, es van collir hortalisses i fruites ecològiques de temporada i s’acabà amb un taller de conserva de verdures i l’elaboració d’unes broquetes de fruita. Va quedar plenament assolit l’objectiu d’aquesta activitat que és fomentar el coneixement del producte agroalimentari del territori, especialment entre els més petits. Anem a l’hort! va ser la cinquena activitat de les que configuren el calendari d’enguany de #Safrània365 destinada a un públic familiar.

Per altra banda, a les 10 del vespre va tenir lloc l’activitat Vi, glosa i estrelles, també amb tot l’aforament complert. Per primer cop es va realitzar a les vinyes del Mas Foraster, un indret idoni on els participants van poder gaudir del vi i els astres, a través de la cançó amb lletra improvisada, la divulgació astronòmica, la poesia, els contes i les cançons aprofitant la foscor de la nit. L’activitat es va dur a terme pel divulgador astronòmic Alexandre Bonanit i la glosadora Gemma Balagué Fardatxa i amb la companyia dels vins Josep Foraster.

Encara queden set activitats programades de #Safrània365. La propera es durà a terme el 2 de setembre a l’Espai Aromis. Tot un clàssic: la plantada de safrà. L’objectiu és donar a conèixer l’espècia del safrà, des de que es planten els bulbs fins que es cullen les flors, una proposta que es lliga amb la collita al mes de novembre. Les entrades estaran a la venda a partir del proper dilluns 14 d’agost.