Navegació

La primera activitat de #Safrània365 de l’estiu fa el ple de participants

El dissabte 5 d’agost hi haurà una doble proposta de tarda i de nit

12/07/2023

El passat dissabte 8 de juliol al matí es va celebrar la primera activitat de l’estiu del calendari de #Safrània365. Del blat al pa va exhaurir les places disponibles i es confirma com una de les propostes més consolidades del cicle d’experiències de petit format vinculades als productes agroalimentaris de proximitat que organitza l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Montblanc.

L’activitat està coordinada per la cooperativa l’Aresta i té un caràcter divulgatiu i de sensibilització, tant per a grans com per a petits. L’objectiu és conscienciar els consumidors. Per aquest motiu es donen a conèixer els ingredients necessaris i els passos a seguir per fer un pa saludable, de qualitat i agroecològic. Els participants van valorar molt positivament poder elaborar la massa i endur-se-la cap a casa seva per enfornar-la.

Del blat al pa va estrenar ubicació. Després de dues edicions a l’antic convent de Sant Francesc, s’ha celebrat per primera vegada als Molins de la Vila. Els assistents van poder gaudir d’un espai patrimonial únic a la vora dels rius Anguera i Francolí gestionat pel Museu Comarcal de la Conca de Barberà que oferí un passeig comentat per l’entorn. Es tracta de dos molins fariners del s.XIV envoltats de bosc i vegetació de ribera. El més ben conservat és el Molí de la Volta, on tingué lloc el taller.

Les activitats del calendari de #Safrània365 no s’aturen. El proper dissabte 5 d’agost s’oferiran dues propostes que també han tingut una bona acceptació en les edicions precedents.

Es tracta d’Anem a l’hort i Vi, glosa i estrelles. Les entrades es podran començar a adquirir a partir del proper dilluns 17 de juliol.