Navegació

L’Oficina de Turisme de Montblanc estrena la «Plantada de safrà», una nova activitat dirigida a les famílies

Els participants plantaran bulbs de safrà a les instal·lacions d’Aromis

29/07/2019

L’Oficina de Turisme de Montblanc estrena la «Plantada de safrà», una nova activitat dirigida a les famílies
Activitat "A la vinya, en família" del dia 22 de juny

L’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Montblanc organitza una plantada de safrà pels propers 10 i 11 d’agost. L’activitat és gratuïta i va adreçada al públic familiar amb l’objectiu que les famílies amb nens coneguin l’espècia tradicional de la comarca: el safrà. La plantada tindrà lloc a les instal·lacions d’Aromis de Montblanc, a partir de les 9 del matí.

De la mà del Joan Cartanyà, productor de safrà qui ha recuperat el seu conreu a la Conca de Barberà, els participants aprendran a plantar els bulbs de safrà. Al mateix temps, també coneixeran el seu conreu i a tenir-ne cura fins a la recollida de les flors al mes de novembre, que coincideix amb l’activitat de collita de safrà i el taller d’esbrinament de flors. La finalitat és fomentar la recuperació i el coneixement del safrà entre els més petits. Al finalitzar la plantada, les famílies gaudiran d’un esmorzar amb productes locals i de temporada.

Per participar-hi és necessari inscriure’s prèviament enviant un correu a , trucant al 977 861 733 o bé a través del web www.montblancmedieval.cat. L’activitat és gratuïta i té un aforament limitat. Per a la seva realització, és necessari l’ús de calçat còmode.

Aquesta nova activitat s’inclou dins el cicle «Viu Montblanc en família» i està emmarcada dins la iniciativa d’intervenció coordinada PECT TurisTIC en família, operació La història fa turisme. Prèviament, s’han realitzat tallers de cuina de proximitat i una gimcana per apropar la vinya a les famílies.

El PECT TurisTIC en família és un projecte de recerca i innovació que ha de marcar un abans i un després en el turisme de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, un punt i a part en la seva definició i gestió com a destinacions turístiques familiars. D’aquesta manera, la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre es converteixen en un observatori i laboratori europeu de referència en tecnologies i tendències en turisme familiar.

PECT significa “Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial”, i en el cas del TurisTIC en família els socis beneficiaris són set: Diputació de Tarragona (que lidera el projecte), Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona (Costa Daurada i Terres de l’Ebre), Universitat Rovira i Virgili (Grup de recerca en nutrició funcional, oxidació i malaltia cardiovascular -NFOC Salut-), Eurecat (Departament d’innovació turística), Ajuntament de Montblanc, Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i el Clúster de l’equipament de la llar i el contract CENFIM.

El projecte és cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. Objectiu d’inversió en creixement i ocupació.