Navegació

L’Ajuntament de Montblanc torna a organitzar la plantada de safrà de #Safrània365

L’activitat tindrà lloc el dissabte 30 de juliol a l’Espai Aromis

18/07/2022

El dissabte 30 de juliol al matí tindrà lloc una nova edició de la plantada de safrà organitzada per l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Montblanc. Les activitats al voltant del safrà són unes de les que porten més anys celebrant-se amb èxit de públic.

A partir de 9 del matí, els participants plantaran bulbs de safrà a les instal·lacions a l’aire lliure d’Aromis de Montblanc, acompanyats del Joan Cartanyà, productor de safrà qui fa més d’una dècada va recuperar aquest conreu a la Conca de Barberà.

Adreçada al públic familiar, l’activitat pretén donar a conèixer el safrà, l’espècia tradicional de la comarca, als infants i adults. Aquests aprendran a plantar els bulbs de safrà. Al mateix temps que coneixeran el seu conreu i a tenir-ne cura fins a la recollida de les flors al mes de novembre, quan es celebrarà la collita de safrà i el taller d’esbrinament de flors. Al finalitzar la plantada, les famílies gaudiran d’un esmorzar amb productes de proximitat i de temporada.

Per participar-hi és necessari inscriure’s prèviament a través del web www.montblancmedieval.cat. L’activitat és té el preu de 5€ per als majors de 12 anys i de 2€ per als infants d’entre 4 i 12 anys i té un aforament limitat. Per a la seva realització, és necessari l’ús de calçat còmode.