Navegació

L’Ajuntament de Montblanc se suma a la Setmana de la Pedra Seca amb una caminada de #Safrània365

Ja estan a la venda les inscripcions del Tast de pedra seca

18/11/2022

El proper dissabte 26 de novembre s’estrena el Tast de pedra seca, una nova activitat que s’afegeix al calendari de #Safrània365 que cada any organitza l’Ajuntament de Montblanc a través de l’Oficina de Turisme.

Es tracta d’un recorregut per conèixer construccions de pedra seca en companyia del divulgador naturalista montblanquí Manel Martínez que inclourà un tast de productes agroalimentaris de proximitat de la cooperativa Fet a la Conca.

S’emmarca dins la 3a edició de la Setmana de la Pedra Seca que tindrà lloc del 25 de novembre al 4 de desembre, amb una trentena d’activitats a Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià. L’objectiu és promocionar i donar valor a aquesta tècnica a través d’entitats, col·lectius i voluntaris que treballen al seu manteniment i divulgació d’aquest patrimoni singular.

Ja estan obertes les inscripcions a 10€. L’activitat que tindrà una durada de tres hores i mitja, té un aforament limitat, cal dur calçat adequat, i és necessària la inscripció a través del web www.safrania365.cat

La trobada serà a les 9 del matí a l’Oficina de Turisme, des d’on els participants es desplaçaran en vehicle fins al punt d’inici de la caminada. Serà circular i permetrà conèixer diversos sistemes de construcció segons les ubicacions i els usos.

Aquesta tardor hi haurà hagut cinc propostes de #Safrània365 que lliguen cultura i territori. El passat dissabte 5 de novembre tingué lloc, amb gran èxit de participació, el taller de collita i esbrinament del safrà a les instal·lacions d’Aromis de Montblanc.