Navegació

Èxit de participació en l’estrena d’«Anem a l’hort!» una nova proposta de «Viu Montblanc en família»

L’hort ecològic la Carabasseta va acollir una cinquantena de persones en dues sessions

19/08/2020

Els proppassats divendres i dissabte s’estrenà una nova experiència organitzada per l’Oficina de Turisme de Montblanc adreçada al públic familiar dins el cicle «Viu Montblanc en família».

Una cinquantena de persones, entre adults i infants, prengueren part en l’activitat «Anem a l’hort» consistent en una passejada pel camí de la Parellada i la descoberta, collita i tast de fruites i verdures de temporada a l’hort ecològic La Carabasseta. En compliment de les mesures sanitàries de prevenció de la Covid-19 l’aforament va ser limitat i durant l’activitat es va fer l’ús de la mascareta i de gel hidroalcohòlic.

«Anem a l’hort!» se suma al calendari d’experiències de petit format #Safrània365 que té per objectiu fomentar el coneixement del producte agroalimentari del territori entre els més petits, promoure una alimentació saludable i donar a conèixer els productors locals.

En aquest cas Andreu Sabidó explicà la seva experiència com a pagès. Descobrí detalls relacionats amb l’activitat agrícola, fent especial esment del compromís amb el paisatge i la sostenibilitat ambiental.

El cicle d’activitats familiars «Viu Montblanc en família» està emmarcat dins la iniciativa d’intervenció coordinada PECT TurisTIC en família, operació La història fa turisme. El mes de febrer es va estrenar l’edició 2020 amb un taller de turisme familiar, el passat juliol es va fer una plantada de safrà a Aromis i aquest agost el Mas de la Sabatera acollí la segona edició d’”A la vinya, en família”.

 

El PECT TurisTIC en família és un projecte de recerca i innovació que ha de marcar un abans i un després en el turisme de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, un punt i a part en la seva definició i gestió com a destinacions turístiques familiars. D’aquesta manera, la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre es converteixen en un observatori i laboratori europeu de referència en tecnologies i tendències en turisme familiar.

 

PECT significa “Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial”, i en el cas del TurisTIC en família els socis beneficiaris són set: Diputació de Tarragona (que lidera el projecte), Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona (Costa Daurada i Terres de l’Ebre), Universitat Rovira i Virgili (Grup de recerca en nutrició funcional, oxidació i malaltia cardiovascular -NFOC Salut-), Eurecat (Departament d’innovació turística), Ajuntament de Montblanc, Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i el Clúster de l’equipament de la llar i el contract CENFIM.

El projecte és cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. Objectiu d’inversió en creixement i ocupació.