Navegació

El proper cap de setmana Montblanc estrena la Mostra de Cervesa Artesana de #Safrània365

Les activitats gastronòmiques es complementen amb dues sessions de plantada de bulbs de safrà

05/08/2019

El proper cap de setmana torna #Safrània365, la programació de petits esdeveniments al voltant de la gastronomia i els productes de proximitat que organitza l'Ajuntament de Montblanc. Els vespres del divendres 9 i dissabte 10 d'agost, tindrà lloc la primera edició de la Mostra de Cervesa Artesana. I els matins del dissabte 10 i diumenge 11 d'agost es farà una plantada de safrà.

 

La Mostra de Cervesa Artesana tindrà lloc davant el celler modernista, la Catedral del Vi de Montblanc. Hi prendran part cinc productors del territori: Boixets de Vimbodí i Poblet, La Montblanquina de Montblanc, Segarreta de Santa Coloma de Queralt, Les Clandestines de Montferri i Matoll de Belianes. També hi haurà els productes de proximitat de la Cooperativa Fet a la Conca, en concret, de la Cansaladeria Ca la Cova, el Forn de Pa Cal Tullet, i Aromis.

Totes les degustacions tindran el preu de 2 euros i es liquidaran directament al productor. Els tastos de cervesa es realitzaran amb uns gots commemoratius que també es podran adquirir per 2 euros. Amb cada got s'obsequiarà els visitants amb una bossa de patates commemorativa.

L’estrena de la Mostra de Cervesa Artesana anirà acompanyada de la presentació de la cervesa oficial #Safrània365, una cervesa rossa artesana elaborada per Boixets amb aigua de les Muntanyes de Prades i safrà de la Conca de Barberà que se servirà en exclusiva durant aquests dos dies. Segons el seu autor, Carles Blázquez, és «molt suau, té poca graduació i una lleugera presència del safrà de la comarca».

L'activitat es desenvoluparà els dos dies entre les 7 de la tarda i les 11 de la nit, i anirà acompanya de la música del Dj Energy For You.

La Mostra s'ha pensat per a tots els públics. Per als més petits hi haurà dos tallers gratuïts: «Com i amb què s’elabora la cervesa?» amb la Segarreta que permetrà que puguin conèixer els cereals o tastar el most, i «Art en vidre» on els petits podran posar en pràctica la seva part més creativa pintant sobre ampolles de cervesa.

Per altra banda, durant el cap de setmana, també es celebrarà la plantada de safrà a les instal·lacions d’Aromis els matins del 10 i 11 d’agost. L'activitat està dirigida per Joan Cartanyà i té per objectiu acostar el conreu del safrà a tots els públics. Aquest cap de setmana es començarà el cicle del safrà plantant els bulbs i es complementarà els ds 9 i 10 de novembre amb una altra de les activitats de #Safrània365: la collita de les flors i el taller d’esbrinament.

 

Aquestes activitats van adreçades al públic familiar i s’inclouen dins el PECT TurisTIC en família, un projecte de recerca i innovació que ha de marcar un abans i un després en el turisme de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, un punt i a part en la seva definició i gestió com a destinacions turístiques familiars. D’aquesta manera, la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre es converteixen en un observatori i laboratori europeu de referència en tecnologies i tendències en turisme familiar.

PECT significa “Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial”, i en el cas del TurisTIC en família els socis beneficiaris són set: Diputació de Tarragona (que lidera el projecte), Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona (Costa Daurada i Terres de l’Ebre), Universitat Rovira i Virgili (Grup de recerca en nutrició funcional, oxidació i malaltia cardiovascular -NFOC Salut-), Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci (PCiTTO), Ajuntament de Montblanc, Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i el Clúster de l’equipament de la llar i el contract CENFIM.

Cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. Objectiu d’inversió en creixement i ocupació.

 

Cartell cervesa 2019

Accions del document