Navegació

El passat cap de setmana es van cloure els cicles d’experiències «Viu Montblanc en família» i #Safrània365

De maig a desembre s’han organitzat tretze activitats

07/12/2021

El dissabte 4 desembre es van cloure els dos cicles d’experiències vinculades als productes agroalimentaris de proximitat que organitza l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Montblanc.

Al matí, el celler Mas Foraster va acollir l’estrena de l’activitat "De l'olivera al setrill" que va tancar el cicle d’experiències «Viu Montblanc en família» i està emmarcada dins la iniciativa PECT TurisTIC en família, operació La història fa turisme. Havia de tenir lloc una setmana abans però es va ajornar a causa de la pluja. Grans i petits van poder collir olives i després van realitzar uns tallers amb la Cooperativa l’Aresta per aprendre a posar-les en aigua i a fer una olivada.

Al vespre es va posar punt i final al calendari de 2021 de #Safrània365 i també va ser amb una estrena: el maridatge de torrons i cava que tingué lloc a la sala de les Corts Catalanes de l’antic convent de Sant Francesc. Va anar a càrrec de la Pastisseria Viñas i del celler Carles Andreu. La trentena de participants que van omplir l’aforament previst van gaudir de les explicacions didàctiques que ajuden a apreciar i combinar aromes, sabors i textures.

Els calendaris d’activitats no es van poder iniciar fins al maig a causa de les restriccions per la COVID-19. Des d’aquell moment cada mes hi ha hagut alguna proposta relacionada amb els productes agroalimentaris, el paisatge i l’activitat agrícola i la sensibilització alimentària.

Vora 500 persones han gaudit de les tretze activitats programades que han comptat amb la participació de catorze empreses i entitats de la Conca de Barberà, algunes de les quals han repetit. Han estat Caminada entre vinyes; Del blat al pa; Sopars saludables d’estiu; Plantada de safrà; Vi, glosa i estrelles; Anem a l’hort!; Maridatge de cervesa i formatge; Passejada nocturna: Lluna i agricultura; Ceràmica a quatre mans; Tast de vins; Collita de safrà i taller d’esbrinament de flors; De l’olivera al setrill i Maridatge de cava i torró.

Aquestes propostes s’emmarquen dins l’estratègia de l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Montblanc dedicada a fomentar l’ecoturisme i l’enogastronomia. També es vinculen a l’estratègia que des de fa molts anys se segueix per tal de captar l’interès de públic que viatja i viu experiències en família. Hi ha hagut estrenes i d’altres que es repetien d’edicions anteriors i totes han tingut una magnífica acollida per part dels inscrits.

En les properes setmanes es començarà a confeccionar el calendari de 2022.