Navegació

El Maridatge de Cava i Torró tanca amb èxit #Safrània365

La darrera activitat va tornar a fer el ple

04/12/2023

El Maridatge de Cava i Torró tanca amb èxit #Safrània365
Maridatge de Cava i Torró 2023

El passat dissabte al vespre el Maridatge de cava i torró va tancar la programació d’enguany de #Safrània365. Aquest tast comentat amb la participació del Celler Carles Andreu i de la Pastisseria Viñas es feia per tercer any consecutiu. L’activitat va tornar a ser un èxit, va exhaurir les entrades disponibles, i pel seu to didàctic i divulgatiu va captivar els assistents.

Balanç molt positiu de #Safrània365

Un cop celebrada la darrera activitat la valoració de l’edició d’enguany de #Safrània365 és molt positiva, excel·lent. Es van programar tretze activitats, iniciades l’1 d’abril. Finalment se n’han pogut celebrar onze, ja que per l’excés de calor es va haver de suspendre la Plantada de safrà i Del marge a la cuina.

Les activitats que configuren el calendari estan plenament consolidades i compten amb un públic variat i fidel. Els assistents són de procedència diversa: Montblanc, la Conca de Barberà, el Camp de Tarragona i l’àrea de Barcelona.

Enguany es van programar set propostes específicament orientades al públic familiar. Donen continuïtat a les de Viu Montblanc en família, el projecte nascut durant la gestió del PECT TurísTIC en família.

En cada edició s’intenten incorporar novetats per tal d’anar variant el ventall d’activitats. Enguany no s’ha pogut estrenat el Del marge a la cuina, però sí que es va fer per primera vegada Els secrets de les abelles i la mel. Es tracta d’una passejada curta gaudint del paisatge agrícola i boscós dels voltants de l’ermita de Sant Josep amb explicacions tècniques de l’apicultor Joan M. Llorens i un tast de mels de les Muntanyes de Prades. L’estrena va ser molt satisfactòria i es repetirà l’any vinent.

La puntuació mitjana dels assistents de les onze activitats ha estat d’excel·lent, superant el 9. Els comentaris dels assistents són molt importants per conèixer els gustos, poder introduir millores i incorporar novetats.

Noves propostes per a #Safrània365 2024

L’Ajuntament de Montblanc ja ha començat a planificar la propera edició de #Safrània365. Des de 2018 l’Oficina de Turisme coordina les activitats amb l’objectiu de seguir oferint visibilitat als productes agroalimentaris de la comarca, donar valor a la feina dels elaboradors i generar autoestima. El paisatge tornarà a jugar un paper important com a element singular.

L’edició de #Safrània365 de 2024 s’iniciarà a l’abril i tornarà a cloure a les portes de les festes nadalenques. Al mes de febrer es presentarà el clàssic punt de llibre on s’hi relacionen les activitats programades.